El republicà Oriol Junqueras visita municipis de les Garrigues

23/11/2023

Ha reivindicat la figura de Francesc Macià des de l’espai d’interpretació dedicat al President a les Borges Blanques

El president nacional d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras va visitar ahir diversos municipis de la comarca de la Garrigues i també es va reunir amb els representants de les diverses cooperatives oleàcies dels mateixos. El periple de Junqueras va acabar amb una visita als comerços de la coneguda popularment com a ‘plaça Porxada’ que va ser rebatejada com a plaça de l’1 d’octubre.  

Junqueras va començar la gira garriguenca amb un dinar amb regidors i regidores i diversos càrrecs orgànics de la formació republicana al municipi de Cervià de les Garrigues, on va ser rebut per l’alcaldessa republicana de la localitat, Maria Mercè Rubió. Per visitar, a continuació, l’Agrobotiga de la Cooperativa de la veïna localitat de Juncosa de les Garrigues.     

Seguidament, la comitiva d’Esquerra Republicana de Catalunya, encapçalada pel propi Junqueras, es va desplaçar al municipi de La Granadella on va visitar el Museu de l’Oli i la Cooperativa d’aquesta localitat des d'on el líder republicà, va reivindicar ‘la importància que les comarques com les Garrigues tenen en el reequilibri econòmic i sobretot en el reequilibri demogràfic del nostre territori’.  

El president nacional dels republicans va acabar la seva visita a l’espai Macià de la capital garriguenca on es va reunir també amb la militància d’Esquerra Republicana de Catalunya a la comarca de les Garrigues. Allí va reivindicar la figura del president Francesc Macià, de qui va afirmar que ‘continua essent en gran mesura l’ànima del nostre país, el restaurador de la República, el restaurador de les institucions catalanes i de la Generalitat de Catalunya i és un símbol no només de la nostra història sinó també d’un futur de justícia i de prosperitat que volem pel nostre país’.

Infolleida