El subdelegat del Govern es reuneix amb els alcaldes de La Pobla de Cérvoles i de Fulleda

12/01/2020

La Pobla de Cérvoles i Fulleda són dos dels municipis lleidatans que van presentar sol·licitud per tal d’acollir-se als ajuts previstos en el Reial Decret 307/2005

La Pobla de Cérvoles. Fulleda. 13 de gener de 2020.-  El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, s’ha desplaçat avui a la comarca de Les Garrigues seguint amb la ronda de visites als municipis lleidatans per conèixer les seves inquietuds i necessitats i estudiar possibles millores o solucions.

Crespín ha mantingut dues reunions de treball amb els alcaldes de La Pobla de Cérvoles, Jaume Estradé, i amb l’alcalde de Fulleda, Jordi Arbós. En el decurs de les dues reunions, celebrades als ajuntaments dels dos municipis, els alcaldes han exposat els projectes municipals d’aquest mandat, així com els reptes de futur per a tots dos municipis garriguencs.

Els dos ajuntaments han coincidit en la necessitat d’activar mesures que puguin frenar el progressiu despoblament de municipis situats a zones d’interior i evitar, d’aquesta manera, la pèrdua de població i de serveis.

En el decurs de totes dues reunions també s’ha abordat els danys ocasionats per la DANA del passat 22-23 d’Octubre en aquest dos municipis i s’ha fet un repàs a les actuacions que tant la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre com ADIF estan duent a l’àmplia zona afectada per la gota freda. Com a conseqüència de la DANA, La Pobla de Cérvoles i Fulleda són dos dels municipis lleidatans que van presentar sol·licitud per tal d’acollir-se als ajuts previstos en el Reial Decret 307/2005 que regula les subvencions davant de determinades necessitats derivades de situacions d’emergència o de tipus catastròfic i que haurà de resoldre la Direcció General de Protecció Civil del Ministeri d’Interior.
Infolleida