El subdelegat del Govern visita l'associació Talma de Juneda

22/11/2023

Es reuneix amb l'equip directiu de l'entitat i amb el president del consell comarcal

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, es va desplaçar ahir al matí a Juneda per visitar l’associació Talma d’atenció, recuperació i rehabilitació de persones amb discapacitat intel·lectual i persones amb necessitats de suport. La visita coincidia amb l’anunci fet pel Govern d’Espanya de distribució a Catalunya de 166 milions d’euros procedents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) per enfortir econòmicament els projectes relacionats amb el suport i les cures de llarga durada de les persones.

Acompanyat per la gerent de Talma, Rosa Ticó, el tresorer Emili Farré i la vocal Concepció Pau, el subdelegat va conèixer la trajectòria d’aquesta entitat fundada l’any 1.976 que actualment atén unes 500 persones donant servei a la comarca de les Garrigues, el Pla d’Urgell i el Segrià. En el recorregut per les instal·lacions de Talma, José Crespín es va interessar pels diferents serveis que ofereix com ara el Centre Especial de Treball (CET), el Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE), L’Apunt, servei de formació, inserció i intermediació laboral, així com projectes com la creació de la marca TalmaVerd, que aglutina tots els serveis de l’entitat relacionats amb jardineria, plantes i art floral. Crespín també va visitar la botiga on Talma comercialitza productes florals i productes lactis que dóna feina a persones amb discapacitats i amb malalties mentals.

En el decurs de la visita, el subdelegat José Crespín es va referir a la distribució de fons econòmics que va aprovar el Govern d’Espanya la passada setmana segons la qual Catalunya rebrà 166 milions d’euros adreçats a enfortir l’economia del sector de les cures de llarga durada que també inclou, per exemple, iniciatives de remodelació i adaptació d’equipaments existents, la incorporació de noves tecnologies al servei de les persones que afavoreixin l’autonomia personal i la prestació de serveis en habitatges connectats digitalment.

Després de la visita a l’associació Talma, el subdelegat José Crespín es va desplaçar a Les Borges Blanques on va mantenir una reunió de treball amb el president del Consell Comarcal de les Garrigues i alcalde de Juneda, Antoni Villas, per abordar temes d’interès de la comarca.

Infolleida