Els caçadors es queixen dels terminis de la veda de caça

11/04/2018

La Generalitat de Catalunya ha emès la nova ordre de vedes i des de la Federació de Caça de Lleida no es veu amb bons ulls, ja que redueix en tres setmanes la caça del tord. La nova ordre també recull altres novetats en mesures de seguretat arran del crim d’Aspa.

La Federació de Caça de Lleida no veu amb bon ulls la nova ordre de vedes emesa per la Generalitat que redueix en tres setmanes la caça del tord. Fins ara, es podia caçar durant sis setmanes a l'any al Segrià, les Garrigues i l'Urgell, tres més que a la resta de Catalunya. Durant anys, l'ordre havia recollit una pròrroga durant el mes de febrer per danys a cultius d'oliveres en aquestes comarques que ara s'ha suprimit

Aquesta decisió comporta també un greuge econòmic, ja que es tracta d'un període que atreu centenars de caçadors lleidatans, de Barcelona i Girona. La seva supressió pot comportar pèrdues d'entre 20.000 i 60.000 euros per a 63 àrees de caça d'aquestes tres comarques. La Federació convocarà pròximament una reunió amb els seus titulars per decidir si emprenen accions de protesta.

 

La nova ordre també recull altres novetats en mesures de seguretat arran del crim d’Aspa al gener de 2017. Durant els controls de caça els caçadors hauran de deixar les armes on els indiquin els agents rurals, de manera que quedin fora del seu abast fins que es permeti la seva recuperació.

Marc Piqué (Lleida TV)