Els centres escolars de les Borges acolliran una cinquantena de tallers i propostes educatives gràcies al Pla Educatiu d’Entorn

01/12/2022

La capital de les Garrigues ha acollit la presentació dels diferents projectes per aquest curs escolar

La Comissió Representativa Institucional, que ha tingut lloc a la Sala de la Cultura de la Biblioteca Marquès d’Olivart, ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, les regidores d’Educació i Cultura, Maria Fusté i Ariadna Salla; el director dels Serveis Territorials d'Educació a Lleida, Claudi Vidal; l’inspector d’Educació de les Garrigues, Joan Valldaura; diferents representants dels centres educatius de les Borges, així com la tècnica del Pla Educatiu d’Entorn i l’assessora de llengua i cohesió social (ALIC).

Durant l’acte, s’han exposat totes les accions que es duran a terme aquest curs escolar per atendre les necessitats dels centres, amb la realització de tallers diversificats de suport i reforç educatiu, així com actuacions que fomentin l’èxit escolar i adreçades a tot l’alumnat. Igualment, s’ha posat de manifest la importància que té aquest pla educatiu que busca donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats dels centres educatius per contribuir a la millora de les condicions d’escolarització i a l’èxit escolar i educatiu, potenciar l’educació en valors i el compromís cívic dels alumnes en un marc de convivència, així com la implicació de les famílies en l’educació dels fills i la participació en la vida escolar.

Les propostes d’enguany

Entre les diferents accions educatives d’aquest curs també cal destacar els tallers de primers auxilis, una jornada dedicada a la cultura popular i una bicicletada per a l’alumnat. Igualment s’abordaran la seguretat vial, la gestió emocional i les addiccions, entre altres coses. El Pla Educatiu d’enguany també comptarà amb scape rooms dedicats a la descoberta històrica i a l’erradicació del racisme, així com xerrades destinades a les famílies.

També hi ha algunes propostes del Pla Educatiu de l’any passat que es repeteixen, davant del seu èxit i la bona acollida de l’alumnat, com és el cas de la collida d’olives a l’Escola Agrària de les Borges, o els tallers de sexualitat ‘Explica’m-ho tot’. També s’ha fet un obsequi a la llar d’infants i els cursos del cicle inicial consistent en una col·lecció de llibres perquè l’alumnat treballi en l’eliminació dels estereotips de gènere.

La iniciativa és possible gràcies a la col·laboració de diferents institucions, entre les quals l’Ajuntament de les Borges i el Consell Comarcal de les Garrigues, i compta amb la implicació de bona part de les entitats del municipi, i de les borgenques i els borgencs. Es tracta d’un projecte que forma part dels diferents programes educatius impulsats pel Ministeri d’Educació i Formació Professional, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i cofinançats per fons europeus com són el Programa d’orientació i reforç per la millora i suport en l’educació (POEFE-ABA 19) i el Pla de millora d’oportunitats educatives (PMOE- PROA+).

Infolleida