Els Vilars celebra el 20è Cap de Setmana Ibèric

04/10/2020

S’han organitzat visites guiades pel jaciment de La Fortalesa i diferents tallers, com un menú dissenyat amb productes de l’època.

Aquest primer cap de setmana d’octubre els visitants han descobert de la mà dels seus arqueòlegs i guies Els Vilars d’Arbeca. A través de visites al jaciment han pogut conèixer els costums de la gent que habitaven les nostres conrades fa més de 2.200 anys. La temàtica de l’edició d’enguany del Cap de Setmana Ibèric ha estat l’explotació dels recursos naturals. En el cas de la Fortalesa, aquests es basaven en la fusta, que els permetia generar eines i construir, els fruits silvestres, com els aglans i els aranyons que consumien, i animals com el cérvol i el porc senglar. Els Vilars data de la primera edat del ferro.

A més de les visites guiades, també s’han dut a terme exposicions i la presentació d’un menú dissenyat amb productes de l’època dels ibers.

Les activitats han estat organitzades per l’Associació Amics de Vilars, l’Ajuntament d’Arbeca i el Grup d’Investigació Prehistòrica de la UdL.

Ariadna Guiu Vila