Espais Naturals de Ponent incorpora set espais que s’afegeixen als 13 que ja integrava

13/04/2018

El projecte Espais Naturals de Ponent, impulsat des del 2016 per l’Associació Leader de Ponent, incorporarà aquest 2018 set nous espais naturals que se sumen als 13 de les Garrigues, el Segrià Sud, l’Urgell i el Pla d’Urgell i estendrà el seu abast a la Noguera, la Segarra i el Segrià Nord. D’aquesta manera, se sumen al projecte el Consorci Grup d’Acció Local Noguera-Segrià Nord i el Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central. L’objectiu d’aquest projecte és donar a conèixer, potenciar el valor afegit i evolucionar els espais naturals del territori de Ponent.

Aquest 2018, el projecte Espais Naturals de Ponent incorporarà set nous espais naturals: la Vall de Sió-Llobregós, l’Aiguabarreig Segre-Noguera Ribagorçana, l’Aiguabarreig Segre-Noguera Pallaresa, els Plans de la Unilla, la Serra Llarga-Secans de la Noguera, la  serra del Montsec i els Vessants de la Noguera Ribagorçana. Aquests nous espais incorporats, juntament als 13 de les Garrigues, el Segrià Sud, l’Urgell i el Pla d’Urgell sumen un total de 4.988 quilòmetres quadrats, el 15,5% de la superfície de Catalunya. A més, d’aquesta manera, el projecte integra tots els espais naturals del territori de Ponent inclosos a la Xarxa Natura 2000.

L’objectiu d’aquest projecte, que va iniciar l’Associació Leader de Ponent el 2016 i que ara, amb aquests set nous espais, comptarà amb la incorporació del Consorci Grup d’Acció Local Noguera-Segrià Nord i el Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central, és donar a conèixer, potenciar el valor afegit i evolucionar els espais naturals del territori de Ponent. Per fer-ho possible, entre d’altres mesures, ja s’han programat el doble d’activitats que la passada edició, amb un total de 46.

 

 

Els propers mesos es realitzaran els materials web i audiovisuals per aquests nous espais amb les seves particularitats paisatgístiques, naturals, històriques i culturals.

Mariona Rebull i Martí