Eva Lootz deixa petjada a la Vinya dels Artistes

01/07/2019

L’obra, titulada “La Huella”, s’inaugurarà dissabte en la festa que se celebrarà al celler. Lootz ha volgut rendir un homenatge a la natura mediterrània usant elements com l’olivera o la tècnica de la pedra seca però també denunciar el canvi climàtic i el consum accelerat de recursos naturals.

La Vinya dels Artistes del Celler Mas Blanch i Jové ja ha incorporat l’obra “La Huella”, d’Eva Lootz.  La intervenció combina dos elements molt vinculats a la comarca i a la mediterrània amb general com són la pedra seca i l’olivera. Segons l’autora, la composició, a més de ser un homenatge a la terra i al significat més primitiu del terme petjada, també vol ser un crit de denúncia contra el canvi climàtic i l’actual sistema econòmic que comporta un consum de recursos naturals insostenible.

 

Aquesta és la desena intervenció que es fa a la Vinya dels Artistes, que cada estiu incorpora una nova obra, d’aquesta manera, Eva Lootz agafa el relleu de Carlos Pazos, que en l’anterior edició va crear l’obra “No et Prometo Res”. L’escultora austríaca però establerta a Madrid des de 1965 va ser guardonada amb el Premi Nacional d’Arts Plàstiques el 1994 i tot i que la naturalesa és una constant en les seves obres, és la primera vegada que fa una  intervenció en unes vinyes.

 

La inauguració de l’obra se celebrarà el pròxim dissabte, 6 de juliol, durant la festa que ha organitzat el Celler Mas Blanch i Jové a partir de les 19.00 hores.

Mariona Rebull i Martí