Joves en risc d’exclusió social es formen com a tractoristes

12/07/2024

Es tracta d’una iniciativa de de la Fundació Comunitària Raimat Lleida realitzada per l'Escola Agrària Borges Blanques, amb la col·laboració de la Fundació United Way, John Deere, Concessionaris Vicens, i el Departament d'Acció Climàtica de la Generalitat

Un grup de set joves migrants, tutelats per la Fundació Obra Tutelar Agrària, participen en una nova edició del Curs de tractoristes que imparteix l'Escola Agrària de les Borges Blanques del Departament d'Acció Climàtica de la Generalitat a iniciativa de la Fundació Comunitària Raimat Lleida (FCRL) i amb la col·laboració de la Fundació United Way, John Deere, i Concessionaris Vicens. En aquesta promoció també participen dos treballadors de finques agràries que podran progressar professional i econòmicament amb la nova formació.

Durant aquest curs, que finalitzarà amb una darrera sessió dilluns vinent, dia 15 de juliol, els alumnes, procedents d'Albània, Gàmbia, Guinea Conakry, Marroc, Pakistan, i el Senegal, han conegut les diferents operacions mecanitzades dutes a terme a les explotacions agràries. Així com se'ls ha format en matèria de prevenció de riscos laborals en l'ús del tractor i maquinària agrícola. Pel que fa a la maniobra i la conducció, el programa ha contemplat des de les primeres nocions dels principals dispositius del tractor; la seva conducció sense aparells; o maniobres de precisió amb diferents accessoris; segons ha explicat el professor Ferran Camp.

La Fundació Comunitària Raimat Lleida impulsà aquests cursos el 2023 després de la primera edició del Raimat Arts Festival. Una vegada detectada la manca de tractoristes, la FCRL va proposar aquesta iniciativa a l'Escola Agrària pública amb un grup de migrants menors no acompanyats. Amb posterioritat, i segons la necessitat que va traslladar un grup d'empreses agràries de la zona de Raimat, es va organitzar una segona edició per millorar la capacitat de treballadors sense formació prèvia. En aquesta tercera edició, oberta al públic en general, menors no acompanyats i treballadors han participat la formació, junt amb altres alumnes.

 

InfoLleida