La 57a Fira de l’Oli i les Garrigues amplia el contingut de l’Oli Experiència que ofereix als visitants

10/12/2019

El Patronat Fira de les Garrigues ha anunciat avui que la 57a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, prevista per als pròxims 17, 18 i 19 de gener de 2020 ha ampliat el contingut de l’Oli Experiència que ofereix el dissabte durant el certamen, a tots els visitants que s’hagin inscrit prèviament, entre altres, amb una caminada per paisatges típicament garriguencs.

Així, el programa de l’Oli Experiència d’aquesta edició, per només 13 euros i amb una previsió aproximada de 3 hores totals de durada, amb sortida prevista a les 10 hores, des de l’Ermita de Sant Salvador, inclou una caminada circular per un recorregut de 7,300 km, amb un desnivell acumulat positiu de 105 m, amb una distància des de la sortida fins al lloc de l’Oli Experiència de 4,90 km (55 minuts a peu); un esmorzar garriguenc, a base de pa amb tomàquet, llonganissa, vi o aigua; i tallers de collir olives, pedra seca, i etnobotànica de les Garrigues, que juntament amb l’esmorzar tindran una durada prevista d’1,30 hores. La tornada cap al punt d’inici i l’aparcament serà de 2,4 km (28 minuts a peu aproximadament); i després els participants podran dur a terme la indispensable visita a la Fira de l’Oli i les Garrigues. A més a més, també inclou un dinar popular a base de la típica Cassola de Tros de les Garrigues i un tiquet per pujar al trenet turístic que recorrerà els racons més bonics de les Borges Blanques.

 

També cal tenir en compte que el termini d’inscripció, que s’ha de fer omplint el formulari que hi ha a la pàgina web https://www.firaoli.cat/oli_experiencia/,  finalitza el 15 de gener de 2020 a la mitjanit, que la proposta està limitada a 100 persones, que hauran d’abonar el pagament el mateix dia de l’experiència. Igualment, s’ha de saber no està permès arribar al lloc de l’esmorzar i tallers amb cotxes, però hi haurà servei de cotxe escombra en el cas que sigui necessari.

 

El regidor de Promoció Econòmica de les Borges i gerent del Patronat de Fira, Jordi Ribalta, ha recomanat l’experiència ja que “té un preu molt econòmic pensat per a que tothom es pugui permetre viure un matí singular, a través del qual coneixerà les arrels d’una terra d’oliveres centenàries, collir-ne el seu fruit que ens dóna el nostre or líquid, caminar entre marges de pedra seca i aprendre’n la seva tècnica ancestral, a més a més de descobrir la vegetació típica garriguenca i esmorzar en una cabana de volta. Una jornada ideal per a gaudir-la en família, al mateix temps que passegen per la Fira, dinen cassola de tros, i adquireixen alguns dels millors olis i productes extraordinaris del món, que hi trobaran exposats”.

Infolleida