La Generalitat exigeix a Foment que aprovi les restriccions de camions a l’N-240

05/08/2018

Isidre Gavín, secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat ha reclamat al ministeri de Foment que aprovi les bonificacions per al desviament de camions per a l’AP-2. L’executiu català ja ha publicat aquest divendres la resolució de restriccions de vehicles pesants entre les Borges Blanques i Montblanc. Aquesta mesura però, no podrà ser efectiva fins que el govern espanyol hi doni el vistiplau.

La Generalitat exigeix al ministeri de Foment que aprovi les bonificacions per al desviament de camions per a l'AP-2, un cop l'executiu català ha publicat aquest divendres la resolució de restriccions de vehicles pesants en trams de la nacional 240, concretament entre les Borges Blanques i Montblanc. L'exigència l'ha fet el secretari d'infraestructures i mobilitat, Isidre Gavín, en la seva primera visita institucional a les comarques lleidatanes. La resolució també contempla desviar el trànsit de camions, que passen per la nacional 340, per l'AP-7. Aquestes mesures, però, no podran ser efectives fins que l'Estat els hi doni el vistiplau. Per això, se'ls demana la màxima celeritat. 

Durant una reunió a la delegació de la Generalitat a Lleida, Isidre Gavín ha manifestat la seva voluntat de potenciar l'aeroport d'Alguaire aconseguint més companyies que hi operin i ha anunciat que pròximament es posaran en marxa les obres del pont de Peramola a la C-14 i de la rotonda d'Oliana. També ha acordat fer una trobada cada dos mesos a la capital del Segrià per tractar quines són les mancances en territori i reunir-se aquí amb els alcaldes que ho desitgin. Gavín també ha aprofitat per visitar les noves rotondes que s'han fet per millorar els accessos a municipis de la Segarra i l'Urgell. 

Marc Tàssies (LleidaTV)