La Granadella dóna el tret de sortida a les festes de l’oli de tot Catalunya

04/11/2018

La quarta edició de la Festa de la Primera Premsada de la Granadella ha donat el tret de sortida a les fires i festes del sector a tot Catalunya. Durant la jornada, els visitants han pogut conèixer com es feia l’oli fa cent anys i han gaudit de diverses activitats relacionades amb aquest producte.

Coincidint amb l’inici de la campanya de l’oli a les Garrigues, la Granadella ha celebrat la Festa de la Primera Premsada. Una jornada dedicada a divulgar i potenciar el producte estrella de les Garrigues, l’oli. Amb aquesta festa la Granadella ha donat el tret de sortida a les fires de l’oli que se celebren tant a la comarca -amb una dotzena d’esdeveniments fins a finals de març- com arreu de Catalunya.

 

La Festa també ha comptat amb una jornada tècnica en què, entre altres qüestions, s’ha posat sobre la taula els beneficis per a la salut que aporta l’oli. En aquest sentit, enguany, la cooperativa de la Granadella ha avançat la collita per poder aconseguir un oli amb millors propietats.

 

Els visitants han pogut veure com s’elaborava l’oli fa cent anys, participar en un concurs de gravats ràpids i visitar el museu i el Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya, entre d’altres.

Mariona Rebull i Martí