La iniciativa del Grup de Suport a la Crinaça del CAP de les Borges Blanques, tot un èxit 

25/04/2017

L’equip d’Atenció Primària de les Borges Blanques organitza cada últim dimarts de mes una trobada del Grup de Suport al a Criança. La iniciativa està coordinada per la pediatra Mireia Biosca. Les sessions estan adreçades a pares, mares i cuidadors de nadons de fins a un any.

El Grup de Suport a la Crianaça del Centre d’Atenció Primària de les Borges Blanques té com a objectiu donar suport a pares i mares en els primers mesos que han de cuidar el seu nadó. Coordinat per la pediatra Mireia Biosca, el grup pretén facilitar eines per solucionar dubtes i problemes que vagin sorgint durant aquest període i també per compartir l’estat vital i els sentiments que desperta en cadascú el fet de ser pare o mare.

Actualment,  que a internet podem trobar informació sobre qualsevol qüestió, Mireia Biosca, destaca que és important saber-la escollir i destriar adequadament, un fet que augmenta la importància d'aquestes sessions en què els pares i mares poden preguntar tots els seus dubtes, per exemple, sobre vacunes, el son, aliments, lactància... La diversitat de temes que s'hi tracten fan que siguin unes trobades dinàmiques, on hi cap tothom i es pot preguntar qualsevol dubte o inquietud.

 

Els pares que assisteixen a les sessions van canviant sovint, sobretot pel fet de la reincorporació a la feina. En canvi, les mares dels nadons, que són qui normalment té la baixa de maternitat més llarga, participen més temps en la iniciativa.

Mariona Rebull i Martí