La Manreana treballa per regular les teràpies eqüestres

03/11/2018

La Fundació Manreana treballa per tirar endavant el projecte que reguli les teràpies eqüestres a l'estat. S'apliquen des de fa dècades i encara no existeix cap llei al respecte facilitant l'intrusisme dels que no són professionals al sector. Per aquest motiu han organitzat un primer congrés al territori per reunir especialistes i beneficiaris de les interaccions amb equins i treure'n conclusions que facilitin la seva redacció. El de Juneda ja fa anys que treballen com a centre terapèutic aportant grans beneficis saludables a persones amb dificultats d'aprenentatge.

Un dels principals objectiu d'aquest primer congrés d'interaccions amb equins organitzat per la Fundació Manreana és redactar un projecte de llei que reguli el sector. Fa uns 40 anys que es fan teràpies amb cavalls a l'estat i encara no existeix cap normativa que marqui unes pautes a seguir. Aquest buit legal facilita l'intrusisme i l'experiència d'altres països, com l'argentina, facilita el treball de recerca. El seu projecte està aprovat però encara no s'aplica i controla aspectes com l'espai terapèutic i el paper de tots els professionals del sector.

Hi ha un percentatge elevat d'empreses al sector que es beneficia econòmica de l'organització de teràpies equines sense ser-ne professionals i per tant sense aportar beneficis saludables als seus usuaris. En canvi els especialistes treballen amb l'objectiu de millorar la seva qualitat de vida. Fa tres anys a Malta es va iniciar un projecte que relacionava menors amb autisme i hiperactivitat amb cavalls i tots van millorar la seva conducta.

A la Manreana són pioners a Lleida en aquest àmbit. Actualment treballen en sessions individuals amb 35 famílies amb fills amb dificultats emocionals o d'aprenentatge. També amb 10 grups d'adults amb discapacitat que veuen millorar el seu llenguatge verbal i també el corporal.

El congrés que s'ha celebrat aquest cap de setmana ha aplegat desenes d'assistents i la previsió és organitzar-ne un segon després de l'èxit aconseguit.

Núria Sirvent (Lleida TV)