La Marxa Heroica col·laborarà amb la reconstrucció de marges de pedra seca malmesos pels aiguats

06/02/2020

Se celebrarà el pròxim 1 de març a Fulleda.

La 4a edició de la Marxa Heroica de Fulleda se celebrarà el pròxim diumenge, 1 de març. Enguany, la caminada no competitiva comptarà amb tres distàncies de 10, 18 i 30 km i en la que l’organització espera una inscripció màxima de 400 participants. Cal destacar el recorregut llarg de 30 kilòmetres, amb 1.406 metres de desnivell positiu acumulat i que transcorre per pistes de muntanya sense dificultat tècnica i també senderons, dels quals una part són terreny de difícil progressió. A diferència d’anteriors edicions el recorregut ha variat augmentant notablement el grau de dificultat física i els participants rebran cinc avituallaments. La sortida de la cursa de 30 km es farà a les 8.00 hores i no es preveu que el primer participant faci un temps inferior a 6.30 hores. Per la seva banda, les distàncies de 18 i 10 km donaran el tret de sortida a les 9.00 hores. La gran novetat d’aquesta edició és que s’ha unit al circuit de marxes saludables de Ponent marxa.cat.

Paral·lelament a la mateixa activitat esportiva, l’objectiu de la Marxa és reivindicar el potencial turístic del territori garriguenc.

En les darreres setmanes les pluges han deixat malmeses moltes construccions de pedra seca de les Garrigues, des de l’organització es vol ajudar a la reconstrucció d’aquest patrimoni fent una aportació solidària voluntària per aquesta causa en el moment de formalitzar la seva inscripció. Està previst fer unes jornades de treball amb experts de l’art de la pedra seca i tothom qui hagi col·laborat, serà convidat a assistir-hi i aprendre la tècnica tot reconstruint les construccions malmeses.

Infolleida