La restauració al territori de Lleida viu un bon moment

15/04/2018

6 de cada 10 lleidatans esmorzen entre setmana i sopen en festiu fora de casa, per sobre de la mitjana de catalans. Aquestes són algunes de les xifres del primer Estudi de la restauració a Catalunya que s'ha presentat aquest matí a Lleida i que fa una radiografia de les preferències dels consumidors per aportar eines per millorar el sector. L'oferta està molt ben valorada al territori, especialment els establiments físics per sobre del menjar per emportar.

En els últims sis mesos, prop d'un 30% de consumidors catalans han augmentat la seva despesa en restauració mentre que un 13% l'han disminuït. Aquesta dada evidenciada en el primer estudi de la restauració a Catalunya, deixa entreveure que el sector viu un bon moment. La seva tendència és positiva i ho és especialment pel que fa als establiments físics. Un 31% mengen en restaurants, un 24% ho fan en establiments de menjar ràpid i un 14% utilitza el take away, per emportar a casa. A Lleida, aquest servei però és manté molt actiu.

Pel que als hàbits de consums, un 60% dels lleidatans esmorzen fora de casa entre setmana per raons laborals o logístiques i es gasten de mitjana 3,79 euros, 30 cèntims més que la resta de catalans. Un 43% dinen fora per falta de temps i un 36% ho fan en festiu. Pel que fa al sopar en cap de setmana és el moment estrella per la restauració amb una despesa inferior a la catalana.

Els consumidors de les comaques lleidatanes puntuen amb un 6'9 l'oferta de restauració del territori i d'aquests, prop de la meitat la valoren entre un 8 i un 10.

Núria Sirvent (Lleida TV)