La veda de caça s’endarrereix una setmana

14/08/2019

Lleida comença la temporada de la mitja veda de caça el pròxim 22 d'agost. Per primer vegada ho fa una setmana més tard degut a unes resolucions judicials. I és a que el Tribunal Suprem ha fallat a favor d'unes denúncies que deien que a Madrid i a Castella la Mancha encara estaven criant les espècies el 15 d'agost, que es quan començava normalment la caça. Ara la Generalitat s'ha volgut curar amb salut i ha retardat una setmana l'inici. Des de la Federació Provincial de Caça no estan massa d'acord amb aquesta decisió, ja que asseguren que, amb aquest retard, algunes espècies poden haver marxat ja perquè són aus migratòries.

Per primera vegada, la mitja veda de caça començarà més tard a les terres de Lleida. Era habitual que l'inici fos el dia 15 però ara serà una setmana després. Això és deu a unes directives europees que apunten que en aquesta data encara és època de cria. De fet, tot ve d'unes resolucions del Tribunal Suprem que ha dictaminat a favor d'unes denúncies fetes a Madrid i a Castella la Mancha en què s'apunta que les espècies encara estan criant. La Generalitat s'ha previngut i és per això que ha retardat l'inici de la caça. La Federació Provincial de Lleida no hi està massa d'acord.

El que alerten des de la federació és que pot ser que algunes aus ja hagin marxat de les zones del Pirineu. Tot i això estan satisfets perquè han pogut mantenir els dies de caça i el màxim de peces que poden caçar per dia.

En aquesta mitja veda el que es pot caçar són guatlles, tórtores, tudons, coloms, i guineus. D'altra banda, la Federació segueix reclamant una llei de caça pròpia perquè es regeixen per una que és del 1970, aprovada per l'estat espanyol.

Marc Tàssies (LleidaTV)