L’AEM Lleida guanya el primer Memorial Ramon Espasa de les Borges Blanques

28/02/2022

La jornada ha servit per inaugurar oficialment el nou camp de futbol 7 de la capital garriguenca i per recaptar material esportiu solidari

L’AEM Lleida s’ha proclamat aquest dissabte guanyador del primer Memorial Ramon Espasa, un torneig de futbol benjamí de caràcter benèfic que s’ha disputat a la capital garriguenca, a iniciativa de l’Escola de Futbol les Garrigues en col·laboració amb el consistori borgenc i que ha comptat amb la participació de nou equips. En concret, l’AEM Lleida s’ha imposat en un darrer partit en el qual es decidia l’equip campió del certamen esportiu, davant del CECF Les Garrigues, amb un resultat d’1 a 2.

El torneig s’ha disputat durant tot el matí d’aquest dissabte, de les 9 a les 15 hores, i s’han anat succeint les eliminatòries i les semifinals, fins que, al migdia, s’ha jugat la final que ha proclamat guanyador l’AEM Lleida. El CECF Les Garrigues ha quedat en segona posició, els semifinalistes han estat l’EF Baix Segrià i el FIF Lleida, i també han participat al Memorial el CFJ Mollerussa, el CE La Noguera, l’EF Mascançà, l’EF Pla d’Urgell i l’EF Intercomarcal.

Durant el matí, els nou equips de futbol s’han dividit en grups i s’han anat succeint els partits de forma paral·lela, a les dues meitats del Camp de Futbol Ramon Espasa i també al nou camp de futbol 7. En acabar el torneig, s’ha fet entrega dels trofeus a l’AEM Lleida, en tant que guanyador del Primer Memorial Ramon Espasa, i també al CECF Les Garrigues, que ha estat reconegut per la seva segona posició al torneig.

Una jornada solidària

La jornada també ha servit per recaptar material esportiu solidari per destinar-lo a les famílies amb pocs recursos, per tal que els seus infants puguin disposar d’un equipament de futbol. Ha estat iniciativa de l’Escola de Futbol les Garrigues i, en acabar el Memorial, s’ha sortejat una camiseta de la Selecció Catalana de Futbol entre tothom qui ha dut material.

Acte d’inauguració del camp de futbol 7 i homenatge a Ramon Espasa

El Memorial Ramon Espasa, també ha tingut un acte inaugural, que ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, la regidora d’Esports borgenca, Maricel Viladoms; del president de l'Escola Comarcal de Futbol les Garrigues, Xavier Garrós, i del delegat de la Federació Catalana de Futbol a Lleida i germà de Ramon Espasa, Josep Maria Espasa. L’acte, al qual també han assistit familiars de Ramon Espasa, ha servit per retre homenatge a l’exfutbolista i entrenador i per reconèixer, a través d’aquest memorial, la seva trajectòria i dedicació. Així mateix, durant el sorteig s’ha fet l’entrega d’un obsequi de l’Escola de Futbol les Garrigues a la família d’Espasa, consistent en un quadre del que fou un dels fundadors de l’Escola així com jugador i entrenador del Futbol Club Borges, entre altres, i que l’any passat va morir víctima de la Covid-19.

Infolleida