L’Ajuntament de les Borges donarà subvencions per rehabilitar els porxos de la plaça 1 d’octubre

13/06/2018

El consistori borgenc subvencionarà part de les obres de rehabilització dels porxos de la plaça 1 d’octubre. Es preveu que inicialment el crèdit total previst arribi d’aproximadament 5.000 euros.

Aquesta és una proposta de l’equip de govern, que es presentarà a debat durant el pròxim Ple ordinari previst per al mes de juliol, on es concretaran les condicions exactes d’aquesta convocatòria d’ajuts amb la que es vol fomentar la millora d’aquests porxos declarats lloc d’especial interès històric artístic.

Els propietaris que disposin d’arcs  i realitzin actuacions de rehabilització en els mateixos, podran presentar la seva sol·licitud de subvenció al consistori, que les tindrà en consideració per ordre de presentació i fins a esgotar el crèdit previst en la convocatòria, que es preveu que inicialment sigui d’aproximadament 5.000 euros.

Així ho ha anunciat l’alcalde del municipi, Enric Mir, que ha exposat que “amb aquesta iniciativa es pretén continuar les potents actuacions de dignificació del centre històric de la capital de les Garrigues, completant les inversions dutes a terme en el marc del Projecte d’intervenció integral del nucli antic mitjançant les ajudes del Pla de Barris de la Generalitat de Catalunya, complementades amb fons propis del consistori borgenc”.

Una vegada rebudes les sol·licituds, des de l’Ajuntament es procedirà a la realització d’un informe de valoració i idoneïtat de les obres proposades pels propietaris.

Infolleida