L’Ajuntament de les Borges i el Banc Sabadell signen un conveni de col·laboració per incentivar l’emprenedoria al municipi

14/09/2022

L’acord facilitarà l’accés a microcrèdits a les persones que tinguin projectes empresarials

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha signat un conveni de col·laboració amb el Banc Sabadell que facilitarà el finançament de projectes empresarials a través de préstecs, pòlisses, línies subvencionades i comptes amb serveis financers específics, que servirà per donar suport a l’activitat emprenedora de les Garrigues. L’acte de signatura ha tingut lloc aquest dimecres, 14 de setembre, al migdia, i ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa de les Borges Blanques, Núria Palau, i de la directora institucional territorial de Catalunya del Banc Sabadell, Montse Burriel; del director regional de Lleida, Xavier Codina, i del director de l’oficina de les Borges, Marcel Buireu.

Amb la signatura d'aquest acord, que té un any de durada prorrogable, l’Ajuntament de les Borges podrà facilitar als emprenedors i emprenedores del municipi l'accés al finançament dels seus projectes i activitats empresarials, en unes condicions preferents i dos terminis d’amortització per triar. Igualment, les persones que se’n beneficiïn també l’accés a altres productes i serveis bancaris, com el comptes d'expansió per a empreses i negocis, l'e-commerce, les pòlisses, i les línies subvencionades, entre altres.

Es podran beneficiar d’aquest conveni els emprenedors i emprenedores que, després de ser assessorats pel Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de les Borges, i disposar de l’informe favorable dels seus tècnics, acudeixin al Banc Sabadell per contractar els productes financers.

Una iniciativa per potenciar l’autoocupació i l’emprenedoria a les Borges
Aquesta iniciativa servirà per potenciar l'autoocupació i incentivar l'activitat emprenedora a les Borges, a la vegada que afavorirà la igualtat d'oportunitats entre totes les persones que vulguin desenvolupar la seva activitat emprenedora al municipi. En base a aquest conveni, es finançarà la creació o ampliació de microempreses, negocis d'autònoms i projectes d'autoocupació amb l'objectiu de contribuir al desenvolupament del teixit productiu i al progrés social de la capital garriguenca.

El consistori borgenc promou l’emprenedoria
L’Ajuntament de les Borges Blanques impulsa l'emprenedoria entre el teixit econòmic i social del municipi mitjançant l’assessorament, la formació i l’acompanyament en els començaments de la nova activitat econòmica, així com donar suport a les empreses ja establertes. A més a més, el consistori és propietari del Centre d’Empreses Innovadores (CEI) de les Borges Blanques, i del Bussiness Innovation Center, dos espais destinats a la creació de noves empreses al territori, on s’ofereix servei d’assessorament personalitzat i s’incentiva la creació de noves activitats empresarials fent que els nous projectes puguin arribar a ser viables i, d’aquesta manera, fomentar el creixement econòmic i empresarial del territori, diversificar l’economia, crear riquesa i generar ocupació i oportunitats de futur a les Borges i a la seva àrea d’influència.

Una vegada es posi en marxa, està previst posar en marxa sessions formatives específiques per a persones emprenedores, que versaran sobre temàtiques de finançament en general i especialment sobre gestió de pagaments en entorns virtuals, entre altres.

Infolleida