L’Ajuntament de les Borges incorpora un permís recuperable de menstruació i climateri per les treballadores municipals

21/10/2021

Podran absentar-se del seu lloc de treball fins a 8 hores mensuals i les hauran de recuperar en els 6 mesos següents

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha posat en marxa un permís de menstruació i climateri que podran demanar les treballadores municipals que necessitin absentar-se del seu lloc de treball a causa dels dolors causats per la menstruació o el climateri. Un permís de fins a 8 hores mensuals, que les treballadores hauran de recuperar en els sis mesos següents.

Es tracta d’una mesura que ha tirat endavant a iniciativa del grup de Borges per la República amb el suport de Junts per les Borges, gràcies a la moció que es va presentar al ple del passat mes de maig, i que aquesta setmana s’ha pogut començar a aplicar, després de diverses reunions entre els dos grups municipals.

D’aquesta manera, d’ara endavant, les treballadores municipals que així ho requereixin, podran disposar de 12 dies anuals reconeguts per tenir cura de la seva salut relacionada amb la menstruació i el climateri. El permís serà per a dies sencers, i per recuperar aquestes jornades, les treballadores ho podran pactar amb la persona que estigui al capdavant del seu departament.

Les treballadores podran sol·licitar aquest permís a través de l’aplicació que el consistori fa servir per al control horari, de la mateixa manera que es demanen les vacances i els dies personals, amb la diferència que aquestes hores hauran de ser recuperades.  

 

Mediació perquè no calgui recuperar les hores

Igualment, la moció aprovada al Ple establia el compromís de demanar a la nova conselleria de Feminismes i Igualtat millores en aquest sentit per tal que les hores no hagin de ser recuperables, o almenys una part d’aquestes. A la vegada, l’aprovació d’aquesta moció compromet a impulsar pròximament tallers de conscienciació a la població borgenca en general i a les treballadores municipals en particular.

Infolleida