L’Ajuntament de les Borges renova la refrigeració del pavelló poliesportiu Francesc Macià

11/05/2022

L'objectiu és fer-la més eficient

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de les Borges Blanques ha adjudicat aquest dimecres la renovació del sistema de refrigeració evaporativa del pavelló poliesportiu Francesc Macià, que amb aquestes obres de millora passarà a ser més eficient, a la vegada que oferirà un entorn més fresc i saludable per a la pràctica de l’esport i de les diverses activitats que s’hi duen a terme.

El consistori borgenc ha adjudicat la instal·lació de la nova refrigeració evaporativa a una empresa especialitzada, per un import de 83.936,49 euros, IVA inclòs. Amb aquestes obres, per tant, es renovarà la instal·lació actual, totalment obsoleta, i el nou sistema s’adaptarà a les necessitats actuals del pavelló poliesportiu. Alhora, l’espai esdevindrà més eficient, amb una refrigeració proporcional i repartida homogèniament per tot l’espai, al contrari del sistema actual, que concentra la refrigeració als extrems del
pavelló i, per tant, fa que sigui ineficient.

Les obres milloren també la ventilació del pavelló
La regidora d’Esports de l’Ajuntament de les Borges, Maricel Viladoms, ha explicat que aquesta mena de climatitzadors, de tipus evaporatiu, no només són adients per a la refrigeració de grans espais, sinó que també milloren la qualitat del seu ambient gràcies a la constant circulació d’aire i el nivell controlat d’humitat que ofereixen, la qual cosa fa que l’entorn en què són instal·lats, sigui més net, fresc i saludable.

En aquest sentit, Viladoms ha fet referència a la importància de disposar d’una bona ventilació i d’una temperatura controlada i poc contrastada a l’hora de fer esport, i especialment després d’aquests dos anys que hem viscut, “en què la pandèmia ens ha ensenyat que la ventilació dels espais i la renovació de l’aire tenen molta més importància de la que crèiem”, ha explicat la regidora d’Esports del consistori borgenc.

Està previst que les obres de renovació tinguin una durada aproximada de dos mesos i mig, que serviran per dotar d’aquest nou sistema de refrigeració a tot l’equipament poliesportiu, que es destina fonamentalment a la pràctica de bàsquet, patins i futbol sala.

Certificat energètic de l’espai esportiu
Paral·lelament, a finals del 2021, el consistori borgenc va iniciar accions per millorar l’eficiència energètica del poliesportiu Francesc Macià, així com del Pavelló de l’Oli, amb d’adjudicació d’un contracte de servei mitjançant el qual va encarregar a una empresa especialitzada la redacció de la documentació per aconseguir la certificació energètica per tots dos immobles. L’elaboració dels certificats energètics del Pavelló de l’Oli i el Poliesportiu Francesc Macià es xifra en 1.350 euros més IVA, que es financen a través d’un ajut de la Diputació Lleida.
Infolleida