L’Ajuntament de les Borges reurbanitzarà diversos carrers del municipi per millorar-ne l’estat i la seguretat

19/05/2021

També es modernitzaran les xarxes de sanejament que han quedat obsoletes

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat l’adjudicació de les obres de reurbanització del carrer la Creu, del carrer Nostra Sra. De Montserrat i del carrer Pintor Pau Macià. Els treballs, que serviran per millorar l’estat de vials i voreres i augmentar-ne la seguretat, també aprofitaran per millorar les xarxes de sanejament d’aquestes zones, que es troben antiquades.

Les obres de reurbanització, que s’iniciaran en les pròximes setmanes, s’han adjudicat a una empresa especialitzada, i la quantia del contracte s’ha fixat en 9.740,50 euros, IVA inclòs, alhora que s’ha contractat una persona tècnica per a la redacció del projecte executiu i l’estudi de seguretat i salut.

 

Una estructura obsoleta de mitjans del segle XX

El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de les Borges Blanques, Daniel Not, ha detallat que els carrers la Creu, Ntra. Sra. de Montserrat i Pintor Pau Macià són vials que es van pavimentar amb llambordins durant els anys 40 i 50 del segle XX, i en el cas dels carrers la Creu i Ntra. Sra. de Montserrat no es va instal·lar xarxa de sanejament, ja que els habitatges de la zona desguassaven en sistemes existents de reg precaris. D’aquesta manera, i segons ha detallat Not, durant els anys 50, aquests regs es van canalitzar mitjançant canonades de formigó o bé de totxana i van quedar inaccessibles, atès que discorren per l’interior dels patis particulars i molts cops sota els propis habitatges.

Tota aquesta estructura obsoleta ha provocat nombrosos problemes, ja que l’Ajuntament no té accés al sistema de sanejament per fer-ne el manteniment, segons ha explicat el regidor d’Urbanisme. Aquesta dificultat d’accés a l’hora de fer reparacions, i el fet que el paviment està molt deteriorat pel pas del temps i l’increment de trànsit rodat, “fan que sigui necessari reurbanitzar aquests carrers i dotar-los de la xarxa de sanejament adequada, per acabar amb la pavimentació dels vials per tal de deixar-lo en perfecte estat per al seu ús”, ha explicat Not.

 

Una aposta per la seguretat

El regidor d’Urbanisme ha explicat que l’objectiu de les obres és, fonamentalment, l’augment de la seguretat que suposaran les millores per a la circulació de vehicles, però especialment per al pas de vianants, amb la renovació total de les llambordes i un espai més còmode per a la circulació.

Infolleida