L’encesa de llums de Nadal dona el tret de sortida a les festes a les Borges Blanques

03/12/2021

El consistori estrena diversos elements d’il·luminació nadalenca

L’encesa de l’enllumenat de Nadal ha donat aquest divendres el tret de sortida als actes previs a les festes nadalenques a les Borges Blanques. El consistori ha habilitat diversos elements decoratius per tot el municipi, dos arbres gegants que se situen a la font del Terrall i a la plaça Europa i, com a novetat, el parc del Terrall també ha recuperat el tradicional pessebre. Paral·lelament, durant aquestes setmanes prèvies a Nadal, el consistori ha organitzat diverses activitats per a tots els públics, com és el cas dels actes de La Marató de TV3, i també hi ha previst per a les festes fer cagar el tió, i donar continuïtat a la tradicional Cavalcada de Reis, entre altres actes.

Aquest divendres, a la posta de sol, ha tingut lloc l’encesa de llums de Nadal, que s’ha dut a terme des de davant de l’Ajuntament i ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de les Borges, Nuria Palau, del regidor de Promoció Econòmica del consistori borgenc, Jordi Ribalta, de diversos comerciants del municipi i de les veïnes i els veïns de les Borges que s’han volgut apropar a l’encesa. Totes les llums que s’han col·locat al municipi són llums led de baix consum, més respectuoses amb el medi ambient.

A continuació, les diferents persones assistents han visitat el pessebre, que enguany, com a novetat, s’ha traslladat a la plaça del Terrall, a la vora de la font, que era la seva ubicació original. Igualment, el consistori estrena enguany una bola gegant que emet llum blava i que s’ha col·locat als porxos de la plaça 1 d’Octubre.

Durant aquests dies, també s’han col·locat dos arbres gegants il·luminats, a la plaça Europa i a la plaça del Terrall, vora el pessebre. Per la seva banda, l’Ajuntament de les Borges acull, als baixos, un ninot de neu gegant i un photocall i a l’interior del consistori, ja s’ha instal·lat el tradicional arbre de Nadal, a la vora de la Sala de Plens.

 

Actes previs a Nadal

Durant aquests dies, l’Ajuntament de les Borges també ha programat diferents activitats prèvies a les festes de Nadal, com és el cas dels actes per recaptar fons per La Marató de TV3 i de Catalunya Ràdio. En aquest sentit, el cap de setmana passat es va dur a terme la primera de les activitats, una matinal de country, amb la qual es va aconseguir recaptar 400 euros per investigar i lluitar contra diversos problemes de salut que afecten una de cada quatre persones en algun moment de la vida, amb un elevat impacte social, sanitari i de la qualitat de vida de les persones afectades i del seu entorn.

Igualment, aquest dissabte, 4 de desembre, està previst un Festival d'Escala en Hi-Fi, que comptarà amb la participació del grup d'Escala en Hi-Fi Borges i de l'Associació Grums. La proposta musical, que tindrà cançons de diverses èpoques i estils, també comptarà amb un berenar popular gentilesa de l'Associació de dones La Rosada. Les persones que vulguin assistir a l'acte, que se celebrarà al Pavelló de l'Oli a partir de les 18 hores, hauran de fer un donatiu de 3 euros, que es destinarà a La Marató de TV3, i de 2 euros, en cas que vulguin berenar durant el festival musical.

Dissabte, 11 de desembre, tindrà lloc un recital poètic a la sala Grums a partir de les 18 hores i, finalment, diumenge, 19 de desembre, està previst un bingo solidari, coincidint amb el dia que tindrà lloc el programa de La Marató. Per la seva banda, la Biblioteca Marquès d’Olivart també se suma a la recaptació de fons per La Marató i ha posat a la venda llibres de segona mà a un euro.

 

Actes de Nadal

Pels dies de Nadal, també està previst donar continuïtat al tradicional acte de fer cagar el tió, que anirà a càrrec de l’Esplai Apa Som-hi. Igualment, la nit del 5 de gener, està previst dur a terme la tradicional Cavalcada de Reis, entre altres actes que se succeiran aquestes festes a les Borges.

Infolleida