Les 9 cooperatives oleícoles centenàries guanyen el premi Cultura de l’Oli 2019

14/01/2019

La presidenta de la Diputació, Rosa Ma Perelló, inaugurarà el certamen d’enguany, que segueix apostant per cares femenines encapçalant els actes més destacats

L’última presentació de la 56a edició de la Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que es durà a terme a les Borges Blanques els dies 18, 19 i 20 de gener, ha tingut lloc aquest diumenge, a les 12 hores, a la Sala de la República d’Arbeca. Durant l’acte s’han donat a conèixer qui serà l’encarregada de donar el tret de sortida al certamen, honor que enguany ha recaigut en la presidenta de la Diputació, Rosa Mª Perelló, i qui han estat les guanyadores del premi Cultura de l’Oli, guardó que s’han emportat les cooperatives oleícoles centenàries de les Garrigues.

L’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha destacat que d’aquesta manera, per segon any consecutiu, seran dues dones les encarregades d’inaugurar i clausurar el certamen garriguenc, ja que la clausura anirà a càrrec de l’activista cristiana, Sor Lucía Caram.

En la presentació comarcal de la Fira de referència del sector oleícola a
Catalunya i al nord de l'Estat espanyol, que ha estat conduït pel regidor de les Borges i gerent del Patronat Fira de les Garrigues, Jordi Ribalta, hi han participat l’alcalde d’Arbeca, Joan Miquel Simó; el president del Consell Regulador de la DOP Les Garrigues, Enric Dalmau; el vicepresident del Consell Comarcal de les Garrigues, Jaume Setó; el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré i, finalment, Enric Mir, alcalde de les Borges i president del Patronat Fira de les Garrigues.  

 

Reconeixements a la tradició i la innovació al servei de les Garrigues

En el transcurs de l’acte, Mir i Farré han lliurat els reconeixements a la tradició i la innovació al servei de les Garrigues. En concret, el reconeixement a la tradició ha recaigut en els forns elaboradors de Pa de Ronyó (Forn de Pa Capell, Forn de Pa Rosselló, Forn de Pa Fusté i Forn de Pa Ca La Mariana). Pel que fa al reconeixement a la innovació n’ha estat la Cooperativa Agrícola de Sant Isidre de Juncosa la guanyadora.

D’altra banda, la presentació a Arbeca ha comptat amb la participació del grup d’animació local La Cremallera que ha amenitzat els assistents amb humor i trucs de màgia.

Cal recordar que la 56a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues inicia la setmana vinent amb una vuitantena d’actes previstos i desenes d’autoritats com el president Quim Torra i diversos consellers del Govern de Catalunya; personatges carismàtics com Pilar Rahola, Sor Lucia Caram, Toni Massanés i Jaume – Alonso Cuevillas; xefs de renom com Carme Ruscalleda, els germans Torres i Carles Gaig; i múltiples propostes que ompliran els pavellons de gent i atrauran públic d’arreu de l’estat.

Infolleida