Les Borges aprova demanar una moratòria a la tramitació de nous projectes d’incineració de residus

07/01/2020

El Ple de les Borges Blanques ha aprovat una moció que sol·licita una moratòria en la tramitació de noves llicències per a infraestructures d’incineració. Durant la sessió plenària també es va aprovar per unanimitat canviar el nom del carrer General Güell per la seva vinculació amb les dictadures de Primo de Rivera i Franco. Així com, un text de rebuig a la resolució de la Junta Electoral Central que inhabilita el president de la Generalitat i no reconeix Junqueras com a eurodiputat.

Amb els vots a favor de Borges per la República i l’abstenció de l’equip de govern, el ple extraordinari de les Borges Blanques ha aprovat una moció que demana una moratòria en la tramitació de noves llicències per a infraestructures d’incineració. Un dels objectius d’aquesta és paralitzar el projecte de la Nova Tracjusa, que planteja cremar residus per tractar purins a l’actual planta de Juneda.

Durant la sessió plenària també s’ha aprovat iniciar un procés de participació ciutadana per canviar el nom al carrer General Güell per la seva vinculació amb les dictadures de Primo de Rivera i Franco. La moció, presentada per Borges per la República i que s’ha aprovat per unanimitat, pretén que els ciutadans escullin entre quatre noms prèviament consensuats entre l’equip de govern i l’oposició.

Finalment, també s’ha aprovat per unanimitat un text de rebuig a la resolució de la Junta Electoral Central que inhabilita el president de la Generalitat i no reconeix Junqueras com a eurodiputat.

Mariona Rebull i Martí