Les Borges aprova una moció per crear una borsa d’habitatge

30/11/2019

La moció, presentada per Borges per la República, naix arran dels últims aiguats i s’ha aprovat per unanimitat.

Amb els vots a favor dels tretze regidors, el ple de l’ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat la moció, presentada per Borges per la República, per crear una borsa d’habitatge. El text, que naix arran de les urgències que van provocar els últims aiguats, en els acords es preveu que el servei sigui gratuït i en conveni amb l’Agència d’Habitatge de Catalunya i que inclogui la tramitació del contracte i el seu seguiment, així com, una subvenció del 50% de l’IBI dels habitatges que s’hi inscriguin, entre d’altres.

D’altra banda, durant el ple també s’ha aprovat, amb els vots a favor de l’equip de govern, una ampliació del pressupost del 2019 de 123.627,20 euros i una moció d’Unió de Pagesos en suport al sector de la fruita dolça, per unanimitat. Paral·lelament, amb els vots en contra de l’equip de govern, l'oposició no ha pogut presentar una moció d'urgència que demanava una moratòria per a la tramitació de noves llicències per a infraestructures d’incineració de residus.

Per primera vegada durant el ple, i arran d’un prec fet pel públic en una sessió anterior, s’han subsituït les botelles d’aigua de plàstic individuals per recipients reutilitzables.

Mariona Rebull i Martí