Les Borges Blanques elabora un cens d’habitatges buits

06/10/2020

Per tal de facilitar l’accés a les persones joves

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha iniciat una enquesta on-line a la ciutadania de la capital garriguenca per a conèixer el nombre d’habitatges buits que hi ha a la població i el seu actual estat de conservació. La iniciativa és el primer pas per a l’elaboració d’un cens d’habitatges buits que estan duent a terme els 24 municipis de les Garrigues. Aquesta acció pretén afavorir l'accés a l'habitatge a les persones joves. Els impulsors de la proposta és el Consell de Joves de la comarca i compta amb la col·laboració de l’Oficina Jove. 

Una vegada finalitzada l’enquesta, el consistori borgenc preveu creuar les dades del padró municipal amb les del cadastre per comprovar quants habitatges buits hi ha al municipi. Finalment, l'ens ho contrastarà amb els rebuts de la taxa d’escombraries per tenir una radiografia complerta sobre la situació real dels habitatges borgencs. A més, també es determinarà quines són les millors solucions a aplicar en cada cas per tal d’afavorir que els habitatges buits siguin destinats a les persones joves.

Així, segons ha declarat la regidora de Benestar Social, Ariadna Salla, el consistori vol fer reunions per a donar a conèixer altres formes de tinença d’habitatge. En aquest sentit, es donarà a conèixer altres solucions al lloguer habitual de sempre, cedir-lo o vendre’l. De la mateixa manera, la regidora considera que s'aconseguirà frenar l’envelliment de la comarca, millorar l’estat de conservació del parc local d’habitatge i embellir el nucli urbà de la capital de les Garrigues.

Al seu torn, la regidora de Joventut, Maricel Viladoms, ha exposat que s'ha detectat que hi ha persones joves que acabaran marxant si no s'augmenta l'oferta d'habitatges assequibles. D'aquesta manera, l'ens consistorial vol facilitar que es quedin a la ciutat, a la vegada que s'impulsa l'activitat econòmica i l'ocupació en els sectors vinculats a la construcció i l'habitatge. 

Infolleida