Les Borges Blanques es prepara per celebrar la Diada

10/09/2020

L'Ajuntament reparteix estelades a la població per a penjar-les dels balcons

L'Ajuntament de les Borges Blanques reparteix senyeres estelades per als balcons amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. A causa de la Covid, aquest any es té previst que la commemoració es realitzi des de les balconades dels pisos i cases.

Aquest dijous 10 de setembre se celebrarà la IX Marxa de Torxes per la Independència, que està limitada a dos grups de 10 persones. El punt de trobada de la concentració serà a la plaça de l'1 d'octubre, a les 22.00 hores, des d'on està previst que s'iniciï la marxa que recorrerà els carrers del Centre Històric de la vila i posteriorment culminarà a l'Espai Macià.

Allí, tindrà lloc una concentració limitada exclusivament a una vintena de representants d'Òmnium Cultural, de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), de l'Ateneu Popular Garriguenc, la revista Terrall i del consistori borgenc, i es llegirà el manifest, que ha estat elaborat per l'escriptor i periodista Francesc Canosa.
Pel que fa a la mobilització de l'Onze de Setembre, el consistori ha informat que enguany s'han suprimit tots els actes de carrer, per a evitar possibles contagis i que, l'ANC de les Borges ha organitzat la celebració des dels balcons, amb una lectura del manifest retransmesa pels altaveus municipals, a les 17.14 hores.!
Infolleida