Les Borges Blanques prepara vuit accions en contra de les violències masclistes

19/11/2020

Ho fa amb motiu de la commemoració del 25N amb la col·laboració de comerciants, famílies, persones educadores i joves del municipi

L'Ajuntament de les Borges Blanques s'ha adherit al #Manifest25N2020 que ha impulsat l'Institut Català de les Dones en el marc de la campanya "Ni agressor, ni còmplice. Atura les violències masclistes".

Una de les novetats destacades de les activitats d'enguany és la formació virtual a persones que eduquen els joves i les famílies basat en un taller de masculinitats, a càrrec de l'Associació Antisida de Lleida. El taller adreçat als joves preten descobrir com, si bé a nivell biològic no hi ha cap indici que assenyali que ser home sigui un factor de risc, què passa quan s’intenta encaixar en la caixa de la masculinitat. D'altra banda, el taller dirigit a famílies planteja què és el ser un home i com s'aprén a ser-ho. En aquest sentit, es reflexionarà entorn l'educació dels fills i les filles. 

El consistori també ha enviat correus electrònics als comerços borgencs, animant-los a pintar els seus aparadors amb frases relacionades amb el 25N. En aquest mateix àmbit, l’Ajuntament de la capital garriguenca ha decidit repetir el repartiment gratuït de bosses de la compra reutilitzables, de color lila i amb l’etiqueta #LliuresiSensePor, a tots els comerços que vulguin obsequiar aquests dies la seva clientela. A més a més, des de la regidoria de Joventut es durà a terme la pintura d'un mural amb el grafiter Llukuter, a la plaça del costat del Pavelló Francesc Macià. El projecte es durà a terme amb l'aula de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC) de l'Institut Josep Vallverdú i serà un projecte inclusiu impulsat per l’Oficina Jove de les Garrigues. Finalment, si les autoritats sanitàries ho permeten, el dissabte, 28 de novembre, l’Ajuntament de les Borges ha programat el monòleg “No sólo duelen los golpes” de l’activista i comunicadora Pamela Palenciano, al Pavelló de l’Oli, a les 20 hores. Finalment, l'ens consistorial donarà recolzament al projecte amb la lectura del manifest el dia 25 de novembre a les 12 hores. 

Infolleida