Les Borges Blanques s’uneix al projecte d’escacs per a la gent gran de l’ADEJO, que enceta una nova temporada

08/10/2018

L’Acadèmia d’Escacs Josep Oms (ADEJO) va encetar divendres passat un nou curs dins el projecte d’escacs per a la gent gran. Ho va fer a Les Borges Blanques, que enguany s’afegeix a la iniciativa.

Aquesta primera cita del curs 2018-19 va tenir lloc al Casal de Gent Gran de Les Borges Blanques, on l’Ajuntament de la capital garriguenca va estar representat per Montse Esteller, que va estar acompanyada per Montse Andreu, coordinadora de l’activitat dins el casal. La presentació també va comptar amb la presència de Josep Oms, màxim responsable de l’ADEJO.

En el cas de Les Borges, l’activitat va adreçada a tots els avis i àvies i es farà cada divendres al matí sota la direcció de les professores Laia Boneu i l’Olga Gabarroca. Tot plegat es prolongarà des d’ara fins al mes de desembre, en què per acomiadar les classes es farà un acte de cloenda.

Cal recordar que l’activitat d’escacs per a la gent gran es fa sota l’empara de la Diputació de Lleida i que, a més de Les Borges Blanques, enguany se celebrarà a Alpicat i Almacelles.

Dissenyat pel Gran Mestre Internacional Josep Oms, el programa d’escacs per a la gent gran se sustenta en les qualitats dels escacs com a eina pedagògica, intel·lectual, lúdica, social i sanitària, atès que desenvolupen i potencien continguts i valors de tipus lògic, psicològic i sociològic en les persones que el practiquen. Aplicats a la tercera edat, els escacs potencien la memòria, ajuden a combatre la soledat i la depressió, i tenen beneficis provats mèdicament en malalties com l’Alzheimer i la depressió.

D’aquesta manera, aquesta activitat d’escacs pretén afavorir el desenvolupament personal i social de les persones de la tercera edat mitjançant la pràctica d’aquest joc-esport-ciència. L’objectiu principal és potenciar i estimular a partir dels escacs les diferents funcions cognitives, sempre des d’un enfocament lúdic.

Infolleida