Les Borges destina 57.600 euros en ajuts per a persones autònomes i empreses, teleassistència i rehabilitació d’habitatges

26/03/2021

Les ajudes tenen l’objectiu d’incentivar la contractació de personal per a la implantació i la renovació d’establiments comercials i negocis

Les persones que vulguin implantar nous negocis a les Borges o rehabilitar els existents, sempre que els seus locals se situïn en planta baixa, podran optar un any més a una línia d’ajuts que bonifica un percentatge determinat de l’obra en funció de la inversió que s’hagi fet. Així, se sufragarà un 30% de les obres de fins a 5.000 euros i un màxim d’un 50% per a les obres de més de 10.000 euros. El consistori ha previst una partida de 30.000 euros per aquesta línia que, l’any passat, va atorgar 12.610 euros a 3 empreses.

La segona línia d’ajuts que s’ha renovat ha estat per incentivar la contractació de personal per part d’empreses i persones autònomes. El consistori subvencionarà un màxim de dues contractacions per cada sol·licitant amb un import de 1.000 euros per treballador a jornada completa i de 500 euros per als treballadors de pràctiques. El requeriment d’aquest ajut és que el contracte subvencionat tingui com a mínim un any d’antiguitat i sis mesos en cas de pràctiques. Enguany s’hi preveu destinar 15.000 euros, mentre que l’any passat es van atorgar 12.610,40 euros per subvencionar la contractació de personal a 6 empreses.


Les Borges, amb la gent gran i amb el jovent
L’Ajuntament de les Borges torna a concedir una línia d’ajuts per a persones grans que van utilitzar el servei de teleassistència del Consell Comarcal durant l’any 2020. En aquest sentit, Palau ha detallat que el consistori subvencionarà la part que no financi el Consell i que, per tant, la quantia variarà per a cada persona “amb l’objectiu final que sigui un servei totalment gratuït per a la nostra gent gran”, ha dit. La partida prevista ascendeix als 2.600 euros i, l’any passat es van atorgar a 48 persones.

La darrera línia d’ajuts, destinada a la rehabilitació d’habitatges per a joves, subvencionarà el 50% de la inversió que duguin a terme les persones de fins a 35 anys per a l’adequació d’habitatges al municipi que siguin llar habitual. La quantia d’aquesta línia serà de 10.000 euros, amb un màxim de 1.000 euros per cada persona beneficiària. Es tracta d’un ajut que l’any passat van rebre tres persones per un import de 2.804,50 euros.

Infolleida