Les Borges estrena un espectacle familiar de gran format

25/05/2022

La capital garriguenca donarà a conèixer aquest cap de setmana els seus atractius al Mercat d’Escapades de Catalunya

La capital de les Garrigues viurà un cap de setmana d’intensa activitat cultural i de promoció econòmica. Aquest divendres tindrà lloc l’estrena de l’espectacle ‘A Tentipotenti’, de la nova companyia lleidatana Eix Creatiu, que enceta la seva trajectòria amb aquest espectacle familiar de gran format que reflexiona sobre la contaminació dels mars i els oceans. Igualment, de divendres a diumenge, membres del consistori borgenc estaran presents al Mercat d’Escapades de Catalunya, un certamen que tindrà lloc a l’Arc del Triomf de Barcelona, i en el qual l’Ajuntament donarà a conèixer les diferents rutes turístiques, gastronòmiques i culturals que ofereix amb descomptes per a les persones visitants.

Les Borges acollirà aquest divendres, 27 de maig, l’estrena de l’obra ‘A Tentipotenti’, un espectacle familiar de gran format que convida a reflexionar sobre com l’ús desmesurat del plàstic acaba malmetent cada racó del planeta que habitem, especialment els mars i els oceans. L’obra és el tret de sortida de la companyia lleidatana Eix Creatiu, la recent fusió de Fadunito i OA2 Produccions, dues companyies amb més de vint anys de trajectòria al món de l’espectacle, que encetaran aquest projecte conjunt a la capital garriguenca.

Estrena de l’obra ‘A Tentipotenti’ a les Borges
Es tracta d’un muntatge creat per un equip artístic i tècnic de Ponent, sota la direcció artística de Luzie Ackers, la direcció musical de Jordi Castellà i amb una magna escenografia d’Alba Cunyé, un espai lumínic de Calidos i vestuari de Susagna Navó. L’espectacle estarà protagonitzat pels actors de la Companyia Fadunito Ivan Alcoba i Ferran Orobitg a dalt de l’escenari i catorze músics i músiques que portaran a la capital garriguenca el seu directe amb instruments de corda, de vent i percussió, i interpretaran grans clàssics del cinema. D’aquesta manera, l’obra combinarà l’acció amb la música en directe per fer una reflexió sobre la contaminació de la biodiversitat marina.

La jornada començarà a les 21 hores i tindrà una sessió musical a càrrec d’Etzsche, paradetes d’oli i vi de les Garrigues i de Mengem Ponent, iniciatives a favor del reciclatge i l’ecologia, i l’espectacle ‘A Tentipotenti’, a les 22 hores. Tindrà lloc al pati de l’IES Josep Vallverdú, per un preu de 5 euros. Les entrades es poden adquirir al web de cultura del consistori borgenc, culturaborgesblanques.cat.

Les Borges, al Mercat d’Escapades de Barcelona
L’Ajuntament de les Borges Blanques estarà present al Mercat d’Escapades de Catalunya, de divendres a diumenge, per donar-hi a conèixer tots els seus atractius turístics, històrics, culturals i gastronòmics. En concret, membres del consistori es desplaçaran fins al certamen, que se celebra al passeig de Lluís Companys de Barcelona, a la zona de l’Arc del Triomf, i hi donaran a conèixer totes les rutes que el consistori ha elaborat per promocionar el municipi i tot el que s’hi fa. En totes tres jornades, a més a més, el consistori borgenc oferirà descomptes i promocions en els paquets turístics per als visitants.

L’Ajuntament donarà a conèixer quatre paquets diferents. En primer lloc, un tour pel municipi en el qual es visiten els punts més emblemàtics del centre històric de les Borges, i que es duen a terme els dissabtes i els diumenges, amb reserva prèvia. En segon lloc, el tour pel municipi amb un tast d’olis, per tal que els i les visitants puguin conèixer el producte estrella del territori. En tercer lloc, les visites guiades a l’Espai Macià, el centre d’interpretació de la figura del president Macià i, en quart i darrer lloc, la ruta ‘Tasta de les Borges en Flor’, una de les novetats d’aquesta primavera. L’activitat, que combina una ruta turística pels espais engalanats de la capital garriguenca amb un tast d’oli i flors, tindrà lloc el pròxim dissabte, 4 de juny, a les 10.30 hores.

Aquest passat cap de setmana, l’Ajuntament de les Borges també va estar present a la Fira del Pa i el Cereal de Cervera, en la qual es va refermar el seu agermanament de la Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra i les Garrigues. Així mateix, el consistori borgenc va disposar d’una parada durant tot el certamen per promocionar aquestes rutes i activitats que ofereix durant tot l’any i que també es poden reservar a través del web de compres del consistori, compres.lesborgesblanques.cat.

Activitats per als pròxims dies
Igualment, les Borges celebra aquest diumenge la darrera sessió de la temporada de ball al pavelló. En concret, aquest diumenge, 29 de maig clourà la temporada la formació musical Paris La Nuit.

Igualment, per al pròxim 4 de juny, està previst ‘Lo Festivalet’, una jornada lúdica i musical que comptarà amb activitats, jocs i sorteigs, i que oferirà l’actuació musical de les formacions Rikus i Xiula. Les entrades, a un preu de 5 euros, es poden adquirir al web de cultura de l’Ajuntament.

Així mateix, per al pròxim diumenge, 5 de juny, la capital garriguenca prepara la 1a Concentració i Exposició de Vehicles Clàssics, que comptarà amb una àmplia exposició de cotxes i motocicletes de més de trenta anys.

Infolleida