Les Borges homenatja el president Companys

16/10/2023

Una ofrena floral i una glossa de l'historiador Marc Macià

La Plaça de la Llibertat de les Borges Blanques, davant del monument dedicat al President, va servir per organitzar ahir diumenge l’acte institucional unitari en commemoració de la data de l’afusellament de Lluís Companys. L’acte, impulsat per la Comissió President Companys, va consistir en una ofrena floral per part de l’Ajuntament, del Consell Comarcal de les Garrigues, de Junts per les Borges, d’ERC, i de l’ANC i Òmnium. Estaven presents regidors de l’equip de govern i de l’oposició i el president del Consell Comarcal, Antoni Villas.
L’ historiador i tècnic de l’Espai Macià, Marc Macià va parlar de la vida i sacrificis personals i polítics que va fer el president Companys i també es van interpretar diferents peces musicals a càrrec d’una de les professores de l’Escola de Música de les Garrigues. L’acte va finalitzar amb el Cant dels Segadors.
Per primer cop una representació del consistori borgenc hi va assistir també a l’acte institucional que ha tingut lloc a Tarròs, a la mateixa hora.
Ahir 15 d’octubre es van complir 83 anys de l’afusellament del president de la Generalitat Lluís Companys per l’exèrcit franquista al castell de Montjuïc.

 

Infolleida