Les Borges inicia el primer projecte de pressupostos participatius

04/07/2018

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha presentat els primers pressupostos participatius de la ciutat en un acte a la Sala Maria Lois.

Els primers pressupostos participatius de les Borges Blanques disposaran d’una inversió de 50.000 euros dels pressupostos de l’any 2019. En aquest procés participatiu hi podran participar tots els ciutadans, majors de 16 anys, i empadronats a les Borges Blanques des de fa més de 2 mesos. Amb aquesta presentació de la iniciativa, que s’ha dut a terme a la Sala Maria Lois, l’equip de govern dóna per iniciada la primera de les cinc fases de les quals consta el procés, la de presentació de propostes, que s’allargarà fins el pròxim 27 de juliol.

Per tal de poder fer arribar les propostes, l’Ajuntament de les Borges posa a disposició de la ciutadania un formulari en format paper perquè es puguin presentar les propostes presencialment a l’Ajuntament o a la Biblioteca, on hi ha uns dispositius electrònics per digitalitzar la butllera en paper. També es podran presentar propostes digitalment mitjançant un formulari digital a través de l’enllaç: https://participacioborgesblanques.blogspot.com/p/presentacio-propostes.html.

Una vegada finalitzada la fase de presentació de les iniciatives, arribarà el torn de la deliberació de les propostes recollids, que es farà en base als criteris d’elegibilitat i ordenació de les mateixes, per fer-ne una preselecció. Arribats a aquest punt els tècnics municipals faran una valoració de la viabilitat de les mateixes que donarà lloc a la selecció de les 15 propostes finals, el 30 d’agost.

A partir del 20 de setembre, el consistori presentarà a tota la ciutadania les propostes finalistes, i el dia 24 de setembre s’obrirà el termini per participar en la selecció i votar un màxim de 3 opcions preferides per persona, fins el dia 14 d’octubre.

A partir de l’endemà, i fins el dia 4 de novembre, es duran a terme les valoracions dels resultats. Finalment, a partir del dia 5 de novembre i fins el 7 de desembre, l’Ajuntament durà a terme la presentació i difusió pública de la proposta o les propostes, en el cas que n’hi hagi més d’una, que hagin estat escollides democràticament per la majoria de borgencs i borgenques. Segons ha exposat l’Equip de Govern, els acords finals presos en el debat del procés participatiu al pressupost seran vinculants i seran elevats a l’aprovació del Ple Municipal, a efectes de la seva aplicació en el pressupost municipal del 2019, i s’han compromès públicament a fer-ne el seguiment posterior per a garantir-ne la seva correcta execució.

Infolleida