Les Borges premia amb lots d’olis i productes de proximitat el veïnat guanyador del Primer Concurs d’Engalanament de balcons

20/05/2022

Una dotzena de sol·licituds per subvencionar la compra de plantes de temporada al municipi

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha donat a conèixer aquest divendres els habitatges guanyadors del Primer Concurs d’engalanament de balcons de la capital garriguenca, una iniciativa que ha premiat els tres millors balcons decorats amb flors i plantes de temporada adquirides al municipi, en el marc de la campanya Borges en Flor.

Aquest dijous a la tarda, el jurat del certamen va fer un tomb pel municipi per avaluar la decoració dels diferents habitatges participants, i aquest divendres s’ha donat a conèixer el seu veredicte. En concret, el primer premi del concurs d’engalanament de balcons ha estat per al número 12 del carrer Abadia, que ha apostat per decorar el seu balcó amb surfínia, una planta de temporada molt similar a la petúnia que és utilitzada a la primavera i a l’estiu per posar-la penjant, sobretot en balcons i finestres. Igualment, els guanyadors han apostat per complementar la decoració amb heures, tot adquirit en establiments borgencs, i rebran com a premi un lot de productes del municipi i un lot d’olis de la carta d’olis de les Borges, tot valorat en 150 euros.

En segona posició, s’ha distingit el número 9 del carrer La Font, que ha optat per una decoració amb surfínies de color rosa, i rebrà com a premi un lot d’olis valorat en 100 euros. El tercer premi ha estat per al balcó situat al carrer Borges del Camp número 16, i més concretament el balcó corresponent al tercer pis. En aquest cas, s’ha apostat per una decoració molt variada formada per geranis, petúnies, alguns exemplars de la planta dels diners, lavanda i romer, i els guanyadors seran reconeguts amb un lot de productes borgencs que tenen un valor de 50 euros.

El jurat i els criteris d’avaluació
En concret, la decisió l’ha pres un jurat format per l’alcaldessa de les Borges, dues persones tècniques de l’Ajuntament i dos representants vinculats al món de la jardineria del municipi que han visitat els diferents balcons presentats al concurs. N’han valorat l’originalitat, la qualitat artística, el disseny, el color, la perdurabilitat de la decoració i la visibilitat de la via pública. En les pròximes setmanes, es donarà a conèixer quan, com i on es durà a terme l’acte d’entrega dels guardons.

Una dotzena de sol·licituds al ‘Borges en flor’
Aquest concurs s’ha dut a terme en el marc de ‘Borges en flor’, la campanya d’engalanament de balcons de la vila, que atorga incentius a les persones residents a les Borges que decoren els seus balcons, terrasses i finestres amb plantes i flors naturals de temporada. En concret, en aquesta edició, el consistori borgenc ha rebut una dotzena de sol·licituds de subvenció per part de veïns i veïnes que han decorat l’exterior dels seus habitatges amb plantes decoratives comprades a les Borges, i que ara poden obtenir l'abonament del 60% de l'import de les plantes adquirides, fins a un màxim de 60 euros per cada inscripció. En les pròximes setmanes, el personal tècnic del consistori avaluarà les sol·licituds i aprovarà la concessió de lesn subvencions que reuneixin els criteris en Junta de Govern Local.

Una ruta pels balcons del ‘Borges en flor’
A més a més, en el marc de la campanya, el consistori borgenc ha confeccionat un mapa del municipi que indica la ubicació dels balcons engalanats, perquè totes aquelles persones que ho desitgin, els puguin visitar. Igualment, el pròxim dissabte, 4 de juny, hi ha prevista una ruta amb maridatges d'olis i flors comestibles que també comptarà, precisament, amb una visita als espais engalanats de la capital garriguenca.
Infolleida