Les Borges prepara la projecció d’un documental, una visita guiada i una sessió de ball per aquest cap de setmana

20/05/2022

El Parc del Terrall acollirà la segona Fira de Joves Empresaris i Empresàries de les Garrigues per donar a conèixer el talent jove de la comarca

Les Borges Blanques prepara un cap de setmana d’activitat intensa en què hi ha prevista la projecció d’un documental a l’Espai Macià, una visita guiada a l’exposició de Guillem Pedrol i una nova sessió de ball en el marc de la temporada de ball d’envelat al pavelló. Igualment, aquest dissabte, la capital garriguenca acollirà una jornada dedicada a l’emprenedoria jove de les Garrigues, en el marc del projecte Enxarxa’t, amb la tercera Jornada Networking que se celebrarà durant el matí al Pavelló de l’Oli, i a la tarda amb la segona Fira de Joves Empresaris i Empresàries de les Garrigues als Jardins del Terrall.

Els actes s’inicien aquest divendres a la tarda amb l’acte de cloenda i l’entrega de premis del Circuit Escolar de Cros dels Consells Esportius de les Terres de Lleida, que servirà per atorgar una setantena de premis per a les persones guanyadores d’un total de 8 crossos que s’han fet en diferents pobles i ciutats de la demarcació i en els quals heu participat prop de 4.000 esportistes. L’alcaldessa de les Borges, Núria Palau, participarà en l’acte de cloenda, que tindrà lloc a les 19 hores al Pavelló de l’Oli i, prèviament, de les 17 a les 19 hores, hi haurà inflables gratuïts per als infants.

L’Espai Macià acull una projecció i una visita guiada

Aquest dissabte, 21 de maig, l’Espai Macià de les Borges acollirà la projecció del documental Generació Kibbutz, dirigit pel periodista Albert Abril. El film explica la història dels voluntaris catalans que van anar als quibuts d’Israel fugint del franquisme, per experimentar altres formes de viure en les comunes agrícoles israelianes dels anys seixanta. Després de la presentació s’obrirà un debat amb el director, Albert Abril, i un dels entrevistats, el borgenc Josep Maria Reñé. La projecció es durà a terme a les 19 hores, amb entrada gratuïta.

Aquest diumenge, 22 de maig, tindrà lloc una visita guiada a l’exposició Guillem Pedrol. Fotografiant el món a la Sala Arts25400 de l’Espai Macià. La visita anirà a càrrec de la seva vídua, Karen Torres Quílez, i de la filla petita, Clara Pedrol. L’exposició és un homenatge al desaparegut fotògraf de les Borges Guillem Pedrol Segarra, que morí el mes d’octubre de 2019, a través d’una selecció de fotografies de Pedrol, que dedicà bona part del seu temps a viatjar i deixar constància amb la seva càmera de tot el que veia i vivia als països que visitava. Es podrà visitar fins al pròxim 26 de juny. Igualment, per al pròxim 3 de juny a les 19 hores, també hi ha prevista a l’Espai Macià una conferència en el marc de la mostra, impartida pel reconegut fotògraf lleidatà Toni Prim, sota el títol "La fotografia de viatges al llarg del temps", que comptarà amb una projecció d’imatges i referències a Guillem Pedrol i la seva fotografia.

Networking i Fira de Joves Empresaris i Empresàries de les Garrigues Aquest dissabte, 21 de maig, les Borges també acollirà una jornada per donar a conèixer els joves empresaris i empresàries de la comarca. En concret, a les 10 hores, tindrà lloc la Jornada Networking Enxarxa’t amb la presentació de la sessió, seguida d’una taula rodona amb casos d’èxit de diferents empreses liderades per persones joves de les Garrigues, com són la Cooperativa Tres Cadires, 9 Segons, Mengem Garrigues i les Obagues. Després de la taula rodona, tindrà lloc una dinàmica de treball a càrrec de Ponent Coopera. La jornada networking serà una sessió de treball exclusiva per als joves emprenedors i emprenedores de la comarca que s’hi han inscrit prèviament.

A la tarda serà el torn de la 2a Fira de Joves Empresaris i Empresàries de les Garrigues als Jardins del Terrall i oberta al públic general, on es podran trobar estands i demostracions de les empreses joves de la comarca. La fira té l’objectiu de donar a conèixer aquestes empreses al públic general per enfortir-les i arrelar-les més al territori, així com incentivar als visitants a fer un consum de proximitat.

Temporada de ball al Pavelló de l’Oli

Igualment,    les     Borges     continua     oferint     actuacions     musicals en el marc de la temporada de ball d’envelat al Pavelló de l’Oli, fins al 29 de maig. En concret, aquest diumenge, 22 de maig actuarà Madison Group, i el pròxim 29 de maig clourà la temporada la formació musical Paris La Nuit.

Activitats per a les pròximes setmanes

El consistori borgenc prepara per al pròxim divendres, 27 de maig, ‘A Tentipotenti’, un espectacle de gran format que convida a reflexionar sobre com l’ús desmesurat del plàstic acaba malmetent cada racó del planeta que habitem, especialment els mars i els oceans. La jornada començarà a les 21 hores i tindrà una sessió musical a càrrec d’Etzsche, paradetes d’oli i vi de les Garrigues i de Mengem Ponent, iniciatives a favor del reciclatge i l’ecologia, i l’espectacle ‘A Tentipotenti’, a les 22 hores. Tindrà lloc al pati de l’IES Josep Vallverdú, per un preu de 5 euros. Les entrades es poden adquirir al web de cultura del consistori borgenc, culturaborgesblanques.cat.

Igualment, per al pròxim 4 de juny, està previst ‘Lo Festivalet’, una jornada lúdica i musical que comptarà amb activitats, jocs i sorteigs, i que oferirà l’actuació musical de les formacions Rikus i Xiula. Les entrades, a un preu de 5 euros, es poden adquirir al web de cultura de l’Ajuntament.

Així mateix, per al pròxim diumenge, 5 de juny, la capital garriguenca prepara la 1a Concentració i Exposició de Vehicles Clàssics, que comptarà amb una àmplia exposició de cotxes i motocicletes de més de trenta anys.

Infolleida