Les Borges prepara una ruta amb maridatges d’olis i flors comestibles i una visita als espais engalanats pel Borges en Flor

19/05/2022

Comptarà amb una visita guiada a l’Espai Macià, Cal Gineret i les zones emblemàtiques de la capital garriguenca

Les Borges prepara una nova ruta gastronòmica i cultural que comptarà amb un maridatge d’olis amb flors comestibles i una visita guiada als diferents espais històrics i culturals de la capital garriguenca, que es troben engalanats coincidint amb una nova edició de ‘Borges en flor’ i amb el Primer Concurs d’engalanament de balcons.

L’activitat, que es desenvoluparà el pròxim dissabte, 4 de juny, sota el títol ‘Tasta les Borges en Flor’, té l’objectiu d'oferir una visita guiada perquè el públic pugui endinsar-se en la història de les Borges, a la vegada que coneix les seves tradicions i la seva gastronomia, com és el cas de l’oli d’oliva verge extra, producte estrella del territori.

La visita començarà a les 10.30 hores amb una visita guiada a l’Espai Macià, on el públic assistent podrà conèixer tots els detalls d’aquest centre d’interpretació dedicat al president Francesc Macià, així com les seves exposicions permanents i temporals. A continuació, tindrà lloc una ruta turística pel municipi, en què les persones participants recorreran el carrer del Carme, la plaça de l’Església, el carrer la Bassa, el Terrall i l’Ajuntament, entre altres espais de la capital garriguenca. D’aquesta manera, podran conèixer, d’una banda, la història dels diferents espais emblemàtics i, de l’altra, totes les zones que enguany s’han engalanat, coincidint amb el Borges en Flor.

Visita guiada i maridatge als antics cups d’oli de Cal Gineret
Tot seguit, està previst dur a terme una visita guiada a l’antic Molí de Cal Gineret on, a continuació, es durà a terme un tast d’olis maridat amb flors comestibles, que tindrà lloc dins d’un dels antics cups d’oli d’aquest espai. D’aquesta manera, la iniciativa fusiona tot el potencial turístic que té les Borges, amb llocs emblemàtics carregats d’història, el seu potencial gastronòmic, amb productes de proximitat i de qualitat, i també la iniciativa del Borges en Flor, aquesta primavera.

En concret, la ruta té un preu de 10 euros, amb els quals les persones inscrites tenen accés a les tres visites guiades i al maridatge. Les inscripcions es poden fer a través del web de compres del consistori borgenc, compres.lesborgesblanques.cat.

Borges en flor i Primer Concurs d’Engalanament de balcons
Aquests mesos a les Borges té lloc una nova edició del Borges en Flor, la campanya d’engalanament de balcons de la vila, que atorga incentius a totes les persones residents a les Borges que aquesta primavera decorin els seus balcons, terrasses i finestres amb plantes i flors naturals de temporada, adquirides en establiments del municipi. Les persones participants podran obtenir un retorn de fins a un 60% de la compra de les plantes decoratives per engalanar els seus balcons.

Enguany, com a novetat, el certamen incorpora el Primer Concurs d’engalanament de balcons, una iniciativa que premiarà els tres millors balcons d’entre tots els que hagin participat en la campanya. En aquest sentit, el jurat del concurs té previst reunir-se aquest dimecres a la tarda per escollir les tres persones guanyadores del concurs, que rebran els guardons en un acte que se celebrarà en les pròximes setmanes. En concret, s’entregarà un primer premi format per un lot de productes del municipi i un lot d’olis de la carta d’olis de les Borges, tot valorat en 150 euros; un segon premi format per un lot d’olis valorat en 100 euros, i un tercer premi amb un lot de productes borgencs que tenen un valor de 50 euros.

Infolleida