Les Garrigues Altes reclama que la Diputació es faci càrrec de l’arranjament de la pista dels Torms a Bellaguarda

12/05/2021

Per la via hi passa el transport escolar i també les ambulàncies i per aquest motiu es tem pel seu mal estat

Una vintena d’alumnes de Juncosa, el Soleràs i els Torms cada dia han de passar per aquesta pista per anar a l’institut fins a la Granadella. Són uns 10 km que uneixen Bellaguarda i els Torms i és una via vertebradora a la zona de les Garrigues altes, que comunica aquestes localitats amb la seva capital de comarca.

Com que no és considerada una carretera comarcal, tot i que sí que en té ús, fa que hagin de ser els consistoris de la zona qui s’hagin de fer càrrec de les seves reparacions. De fet, pavimentar de nou tota la pista suposaria una inversió d’un milió i mig d’euros. Un cost molt elevat a qui aquestes poblacions petites, de 300 i 150 habitants, no poden fer front.

Des de l’Àrea Bàsica de Salut de La Granadella, que atén unes 3.000 persones, també reclamen que es posi solució a aquesta problemàtica.

Es troben en la situació que les ambulàncies que han de traslladar a pacients dels set municipis que atenen han de passar per la pista, que fa ja temps que no està amb les condicions idònies.

Ariadna Guiu Vila