Les Jornades Europees del Patrimoni, també a les Garrigues

13/10/2023

L'Albi, la Floresta, el Cogul i la Granadella obren els seus equipaments

Un any més, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural impulsa aquest cap de setmana les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que està considerada l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural.
A les Garrigues, els municipis de l'Albi, la Floresta, el Cogul i la Granadella obren a partir d'avui i fins diumenge els seus equipaments, amb visites guiades i xerrades sobre la història local. Al castell de La Floresta tampoc podíem faltar a la crida i l'associació dels Amics del Castell obriran les portes del seu equipament.
A l'Albi, s'ha organitzat una visita al nucli antic, que inclou l'ermita dels Sants Metges Cosme i Damià, data del segle XVII i fou restaurada l'any 1909. L'església de Santa Maria, d'estil renaixentista i façana barroca, per la plaça i el carrer Major, amb els porxos i les cases de pedra, carrer Call, antic barri jueu i el Castell es va construir en estil romànic i després gòtic.
Per la seva part, al Cogul obren al públic el conjunt de les seves pintures rupestres, mentre que el Grup de Recerca de la Granadella, un col·lectiu integrat a l'associació cultural Casino, ensenyarà els resultats del seu treball d'investigació per recuperar l'origen i la història de 15 cases del poble que tenen el nom d'un ofici, com per exemple, cal Baster, cal Botiguer, cal Ferrer o cal Xoll. 
Infolleida