L’escola de la Pobla de Cérvoles a punt de tancar per falta d’alumnes

15/05/2018

Les escoles de la Pobla de Cèrvoles i de Preixens confien que abans que acabi el termini de matriculacions puguin aconseguir un volum de nens i nenes que eviti el tancament dels dos col·legis per falta d'alumnes. I es que cap dels dos centres no arriben a la ràtio d'un mínim de 5 estudiants que demana el departament d'Ensenyament. La situació, però, encara pot variar per això ofereixen facilitats per tal d'atreure famílies als seus pobles.

L'escola pública Les Ventoses de Preixens compta actualment amb set nens al centre però cinc d'ells se n'aniran el curs vinent. Per la qual cosa, el col·legi es queda amb 2 alumnes i no arriben a la ràtio dels 5 alumnes que estableix Ensenyament per això, està forçada a tancar. En aquest sentit, l'ajuntament de Preixens ofereix bonificacions en el lloguer de pisos per atraure a les famílies.

Sembla fàcil coordinar una escola amb tan sols 7 alumnes però la professora assegura que és una situació complicada perquè cadascú té el seu nivell. Malgrat això, creu que els nens surten molt preparats perquè són pocs i pot estar més temps per ells.

La situació preocupa a l'ajuntament però fins al moment han rebut 6 preinscripcions i sembla que possiblement podrien salvar l'escola. Qui ho té més complicat és la Pobla de Cérvoles perquè dels 5 alumnes que té tres marxen el proper curs. De totes maneres, fins que no es tanquin les matriculacions al mes de juny res està decidit

Rut Camí (Lleida tv)