L’Espluga Calba donarà aigua a Senan

26/06/2017

Senan passarà a ser membre de la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues i es connectarà a la xarxa de l’Espluga Calba. Les obres ja estan licitades i des de l’Ajuntament de Senan s’esperen les ofertes de les empreses.

S’espera que a l’octubre, l’Espluga Calba abasteixi d’aigua per a ús domèstic la població de Senan, de la Conca de Barberà, sent així el primer poble de Tarragona que rep aigua de Lleida. Un cop enllestida l’obra, la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues farà el subministrament i Senan en passarà a ser membre.

Fa tres anys que Senan es va posar en contacte amb la Mancomunitat i que els serveis tècnics d’aquest organisme van aprovar la sol·licitud del municipi per formar-ne part. Tot i això, faltava finançament per poder dur a terme les obres, uns diners que finalment s’han aconseguit gràcies als ajuts de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i a fons del municipi. Els treballs suposaran una inversió de 310.000 euros, dels quals 226.000 seran finançats amb els ajuts de l’ACA.

Actualment les obres ja estan licitades i s’espera poder adjudicar el projecte al juliol. El període d’execució previst dels treballs és de tres mesos i s’espera poder començar el subministrament d’aigua aquesta tardor.

Mariona Rebull i Martí