Liciten l'estudi d'impacte ambiental de la variant de Castelldans

02/11/2023

La ronda forma part de l'Eix, molt reclamat pel territori

La Generalitat ha licitat per 42.620 euros la redacció de l'estudi d'impacte ambietal de la variant de la carretera C-233 a Castelldans i de la connexió amb les carreteres LV-7023 i L-702. El juliol passat, l'empresa pública autonòmica Infraestructures va treure a concurs la redacció del projecte constructiu d'aquesta ronda per 114.400 euros. Es tracta d'un tram de l'anomenat Eix de les Garrigues, que traurà el trànsit pesant del centre de la localitat i el connectarà amb les altres dues carreteres.
Ara, la promotora ha resolt que el projecte requereix un informe d'impacte ambiental que detalli quina afectació tindrà el traçat elegit per a la variant i els treballs que requerirà.
El termini de redacció del document és de dotze mesos des que s'adjudiquin. La primavera passada, Generalitat i Diputació van arribar a un acord per impulsar l'Eix de les Garrigues després de les reivindicacions territorials. Inclou una pista de Torrebesses a la C-233 a Castelldans; un camí de Bellaguarda als Torms i que enllaça amb la C-233 i un tram d'aquesta carretera comarcal entre les localitats de la Granadella i el Soleràs.
SEGRE