Marc Jordà guanya el concurs de cartells de la Festa Major de les Borges

09/08/2019

Se celebrarà els propers 30 i 31 d’agost, 1, 2 i 3 de setembre.

L’Ajuntament de les Borges, a través de la Comissió de Festes, ha anunciat que el borgenc Marc Jordà Clivillé, afeccionat al disseny gràfic en 3D i de 30 anys, ha estat el guanyador del concurs per escollir el cartell de la Festa Major d’aquest any.

El guanyador, que figurarà en el programa oficial de la festa, també s’emporta un premi en metàl·lic de 200 euros, que es lliurarà durant la Festa Major. El treball de Marc Jordà s’ha imposat entre 14 obres presentades d’una qualitat altíssima, segons ha considerat el jurat que estava presidit per l’alcalde, Enric Mir; i integrat per la regidora i primera tinent d’alcalde, Núria Palau; el representant del món de les arts gràfiques, Jaume Claret; la representant del món de l’art, Gabriela Fernández; la coordinadora de la Comissió de Festes de les Borges, Laia Garra; i una altra integrant de la Comissió, Estela Florejachs. La proposta guanyadora quedarà en poder de l’Ajuntament, que en farà divulgació com a cartell oficial de la celebració.

Jordà ha exposat que actualment, a banda de dedicar-se a la música americana folk, amb el grup “The Denim Rips”, s’està obrint camí en el món del disseny 3D per a poder-s’hi dedicar professionalment, ja que fa uns anys que s’hi dedica de forma amateur. Pel que fa al cartell, afirma que per a realitzar-lo s’ha inspirat “en el més icònic de les Borges, el seu campanar, i vaig pensar a donar-li uns motius festius. Per tal de fer-lo el més real possible vaig utilitzar la tècnica 3D i vaig recrear el campanar fixant-me en les textures i la il·luminació, intentant ser-hi fidel, de manera que tingués aquest toc de fotorealisme que buscava”.

Infolleida