Marxa lenta de camions de Lleida a Borges contra la desviació obligatòria

09/10/2018

La patronal de transport a Lleida ha convocat una marxa lenta de camions de Lleida fins a les Borges Blanques aquest dijous, a partir de les 17.00 hores, per protestar contra la desviació de camions obligatòria de l’N-240 a l’AP-2.

El Polígon Industrial del Segre serà dijous, a partir de les 5 de la tarda, el punt de sortida d'una marxa lenta de camions cap a les Borges Blanques per protestar contra la desviació de camions obligatòria de l'N-240 a l'AP-2. Convocada per la patronal de Transport a Lleida, la marxa coincidirà amb d'altres previstes a Tarragona i Girona. La prohibició de circular per la N240 i la N340 i la desviació obligatòria per vies de peatge ha provocat la indignació del sector, que ha vist com els costos en les empreses han augmentat dels 400 als 600 euros mensuals per camió.

Els transportistes veuen insuficients les bonificacions actuals que arriben al 50 per cent i demanen la gratuïtat total del peatge o una bonificació superior sempre que la desviació sigui voluntària

 

Pel que fa al sistema de vinyetes que la Generalitat vol implantar, es considera que no es viable en l'àmbit de les comunitats autònomes ja que hi ha d'haver un consens a nivell estatal.

Marc Piqué (Lleida TV)