Més risc d’incendis aquest estiu i el govern demana extremar les precaucions

21/06/2019

La negligència és la principal causa dels 44 incendis registrats en el que portem d’any a Lleida. En tot el 2018 n’hi va haver 50

Tota prevenció és fonamental durant la campanya d'incendis que comença tot just ara, i encara més si es té en compte que ha plogut per sota de l'habitual i les temperatures s'han mantingut més càlides. Els bombers recorden que és fonamental no fer foc a menys de 500 mestres de zones boscoses. Tampoc encendre petards, ara que arriba la revetlla de Sant Joan.

El delegat del Govern de la Generalitat ho ha dit durant la primera reunió general de coordinació de la campanya de prevenció d'incendis. Aquí han posat l'accent en la situació de risc arreu del territori, major que la de l'any passat. I és que en el que portem d'any ja han cremat unes 50 hectàrees en 44 incendis, una superfície major que durant tot el 2018, quan es van registrar 50 focs. De cara a les pujades de temperatures previstes per la setmana que ve, els agents rurals recorden que s'activarà el pla alfa 2, que podria saltar a l'alfa 3 si la humitat relativa baixa del 30 per cent.

Insisteixen en la necessitat d'extremar les precaucions ja que, per exemple, l'últim incendi d'aquesta setmana a Castelló de Farfanya va ser provocat per una màquina segadora. També estaran a sobre de les cremes agrícoles controlades, ja que més de la meitat dels incendis que s'han produït en el que portem d'any han estat negligències.

Xavi Bosch Llufriu (Lleida TV)