Mostra Gastronòmica de l’Oli i la Tòfona de Bellaguarda

18/02/2020

Bellaguarda acollirà el diumenge 23 de febrer la primera Mostra Gastronòmica de l’Oli i la Tòfona. La diada iniciarà amb un esmorzar de brasa i Oli d’oliva Verge Extra les Trilles a la Cooperativa del Camp de Bellaguarda, al Carrer les Eres, on també es podran visitar les instal·lacions del molí.

També es podrà conèixer de ben aprop l'innovador cultiu de la tòfona, amb una sortida al camp d’alzines per poder gaudir del treball dels gossos tofonaires en la cerca d’aquest apreciat fong.

Es donarà oficialment el tret de sortida de la Mostra amb l’obertura de l’Espai Mercat (Sala Polivalent) un espai de fira de productes gastronòmics elaborats a la màxima proximitat possible. D’aquesta manera es pretén respectar un espai d’intercanvi de productes de qualitat i elaborats per petits productors de la zona.

Jordi Pallàs, responsable del Restaurant Aimia de Lleida, iniciarà les activitats a l’espai cuina preparant diferents propostes gastronòmiques amb tòfona.
El seguirà Lluis Bonillo de l’Aula Gastronòmica i professor de l’Escola d’Hostaleria de Lleida, que profunditzarà amb l’ús de l’OOVE a la cuina.
També els productors de tòfones i la cooperativa de l’oli faran una prèvia presentació dels seus productes, amb els que els cuiners elaboraran les demostracions gastronòmiques.

Infolleida