Nova oferta formativa a l’INS Josep Vallverdú de les Borges

12/03/2018

A partir del setembre ja es podrà cursar a les Borges Blanques el cicle de grau superior de formació professional de manera parcial de Processos i qualitat en la indústria alimentària, orientat a l’oli. El curs tindrà una capacitat d’entre 20 i 30 alumnes i, en ser dual, constarà de 300 hores que s’hauran de cursar al centre i després pràctiques en empreses.

 

Aquest dilluns s’ha presentat a l’institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques el grau superior que s’impartirà de Processos i qualitat en la indústria alimentària orientat a l’oli a partir d’aquest setembre. Únic a Catalunya, es tracta d’un grau superior que s’impartirà de manera parcial per adaptar-lo al món de l’oli, per això, un cop els alumnes l’hagin cursat i vulguin continuar estudiant, podran completar el títol en altres centres o bé accedir a la universitat.

 

El grau superior, que s’impartirà en modalitat dual, constarà de 300 hores que s’hauran de cursar al mateix institut i després, en una quantitat encara per especificar, s'hauran de fer hores de pràctiques en empreses.

L’itinerari formatiu estarà basat en  quatre mòduls del cicle formatiu de processos i qualitat en la indústria alimentària que s´han adaptat al món de l’oli i un que s’ha creat nou de control de qualitat en els olis d’oliva. Aquesta titulació s’afegeix al cicle formatiu de grau mitjà d’Olis i Vins i al de grau superior de tècnic en vitivinicultura que ja ofereix el centre.

Mariona Rebull i Martí