Pagesos de Bovera: “Els crèdits tous són impossibles”

13/08/2019

Després de quasi dos mesos de l’incendi de Ribera d’Ebre, els afectats continuen demanant a Agricultura ajudes directes per poder recuperar els conreus i rebutgen els crèdits tous, ja que asseguren “són inviables”.

Es calcula que unes 90 hectàrees de Bovera han quedat malmeses per l’incendi de la Ribera d’Ebre. El foc va cremar les terres de 35 veïns i veïnes de la població, la majoria d’elles, unes 550, situades fora del terme municipal. Quan fa quasi dos mesos de l’incendi pagesos i ramaders demanen a la Generalitat ajudes directes per recuperar tot el conreu que s’ha cremat, a la vegada que veuen “inviables” els crèdits tous que va anunciar el Departament d’Agricultura. Els pagesos també demanen assessorament tècnic i des de l’Ajuntament de la població se’ls dóna suport.

El Marc Farré és productor de nous ecològiques. Ara, haurà d’arrancar l’hectàrea que té d’aquests fruiters afectats i replantar-la abans de l’1 de gener per no perdre la certificació ecològica, els arbres nous no començaran a produir fruits fins d’aquí 7 o 8 anys.

Aquest dimecres, 14 d’agost, tots els afectats han organitzat una marxa lenta fins a Barcelona per reunir-se amb la Consellera d’Agricultura. A les 8.00 hores està previst que s’apleguin a Torrefarrera, on començarà la marxa per l’A-2 fins a Barcelona.

Mariona Rebull i Martí