Quatre candidatures al premi al borgenc de l’any 2017

14/08/2018

L’Ajuntament de les Borges Blanques ha rebut un total de quatre candidatures per al premi l’Olivera d’Or al borgenc de l’any 2017.

L’Ajuntament de les Borges Blanques lliurarà el premi al guanyador del borgenc de l’any durant el pregó de la Festa Major, l’1 de setembre. Enguany, el consistori ha rebut quatre candidatures per optar-hi. Entre les propostes hi ha Antoni Bresolí, actual president del Consell Consultiu de les Garrigues; el Futbol Club Borges, que va celebrar el seu centenari l’any 2017: el Grup de Diables i Tabalers Recerca, actius des de l’any 1975 i impulsors de les Trobades de Gegants i  del primer grup de grallers de Borges; i les persones que van fer possible l’1 d’octubre a les Borges Blanques.

El guardó, un quadre amb una olivera daurada, té com a objectiu la distinció a les persones que hagin dut a terme una labor personal o institucional en qualsevol camp de l’activitat humana i que sigui de caire positiu per  a la ciutat borgenca.

Un cop finalitzat el termini de presentació de candidatures, aquestes es presentaran als membres del tribunal que duran a terme la resolució i decisió del premi. El jurat estarà configurat per l’alcalde del municipi; quatre regidors del consistori; el president del Casal d’Avis; el president de cada una de les cooperatives de les Borges; el president de la Cambra de Comerç de les Borges; un representant de la Revista Terrall i el borgenc premiat amb l’Olivera d’Or en l’edició anterior.

El tribunal es reunirà a mitjans de la setmana del 20 al 27 d’agost per deliberar i decidir qui és el mereixedor del guardó, en una sessió de caràcter públic on podrà concórrer qualsevol persona que ho desitgi.

Infolleida